Export XML Empty Lines and Improper Formatting

Reply
L1 Bithead

Export XML Empty Lines and Improper Formatting

When exporting a configuration from Expedition the XML has empty lines in it. Additionally, it seems the xml tags aren't generating line breaks as expected. Screenshot included for reference. My workaround has been importing the exported configuration into the old migration tool and exporting again from there, in which case it is fixed. xml_formatting.PNG

L1 Bithead

Re: Export XML Empty Lines and Improper Formatting

Update: If I download the zip, the "pretty" version of the XML file is formatted normally. Is this just the new behavior?

Highlighted
L4 Transporter

Re: Export XML Empty Lines and Improper Formatting

the format of the generated XML file is size optimized by removing blank and other formatting characters, reducing the overall size of the file.

 

The XML format itself is valid and can be imported and loaded into a PanOS device. 

 

Expedition ver 1.1.8 added the 'pretty' option - which is a json term - to also provide a generated XML config file in the PanOS standard format.

Like what you see?

Show your appreciation!

Click Like if a post is helpful to you or if you just want to show your support.

Click Accept as Solution to acknowledge that the answer to your question has been provided.

The button appears next to the replies on topics you’ve started. The member who gave the solution and all future visitors to this topic will appreciate it!

These simple actions take just seconds of your time, but go a long way in showing appreciation for community members and the Live Community as a whole!

The Live Community thanks you for your participation!