Odd issue just starting Expedition in new setup

Reply
L2 Linker

Odd issue just starting Expedition in new setup

I'm coming back around to doing some serious testing so we can start really using Expedition.  Now, I downloaded the latest version, opened it in VMWare Fusion 8.5 and when I launch it, i get to this and can't even log into the CLI....

 

expedition_issue.jpg

 

The cursor is actually blinking over the 'E'.  Thought's on why I can't even log into the CLI right away?

 

L3 Networker

Re: Odd issue just starting Expedition in new setup

First you must upgrade to the latest version before using it.

 

Second, try the cli credentials of un:expedtion pw:paloalto.  For the GUI, it is admin/paloalto.

 

Hope that helps,

Bob

L2 Linker

Re: Odd issue just starting Expedition in new setup

Ya, that's the problem.  I can't even log into the CLI to get it upgraded.  I key the credentials, but nothing happens.  it's odd.

L2 Linker

Re: Odd issue just starting Expedition in new setup

OK, actually figured that part out (just upgraded OS X and Fusion 8.5 too old . :)

 

now, do you have, off the top of your head, the CLI syntax to upgrade the image from the CLI?

Highlighted
L3 Networker

Re: Odd issue just starting Expedition in new setup

Here you go:

 

How to update:

sudo apt-get update

sudo apt-get install expedition-beta

 

 

L2 Linker

Re: Odd issue just starting Expedition in new setup

feeling a little stupid... but maybe just cause it's Friday...  :)

 

isn't the expedition tool supposed to pop up a box when I log in telling me what IP address to use to access it via a browser?  I'm not seeing that.

 

2019-02-15_10-45-58.jpg

L3 Networker

Re: Odd issue just starting Expedition in new setup

I use VMWare Workstation and I have DHCP setup on the subnet.  The command for Linux is "ip address show". If you don't have an address via DHCP, you need to add a static to your interface config file in Linux.


I recommend you go to this URL and download the installation doc "Get the Guides" section.

 

https://live.paloaltonetworks.com/t5/Expedition-Migration-Tool/ct-p/migration_tool

 


Re,
Bob

Like what you see?

Show your appreciation!

Click Like if a post is helpful to you or if you just want to show your support.

Click Accept as Solution to acknowledge that the answer to your question has been provided.

The button appears next to the replies on topics you’ve started. The member who gave the solution and all future visitors to this topic will appreciate it!

These simple actions take just seconds of your time, but go a long way in showing appreciation for community members and the Live Community as a whole!

The Live Community thanks you for your participation!