Captive Portal SSO w/ Okta - "User Authenticated"

Reply
Highlighted
L0 Member

Captive Portal SSO w/ Okta - "User Authenticated"

We've implemented Okta SAML SSO with our layer-3 Captive Portal redirect page for IP-User mapping. The solution works, but users are landing on a "User Authenticated" web page, rather than the website they originally browsed to. Users now have to re-browse to the website first landed on, or browsed to to access the site. I figured SAML SSO would allow a transparent authentication to occur and return the requested webpage to the user. Anyone have this issue?2020-02-19 11_54_24-Program Manager.png

Highlighted
L7 Applicator

Re: Captive Portal SSO w/ Okta - "User Authenticated"

is your portal set up as redirect or transparent ?

Highlighted
L0 Member

Re: Captive Portal SSO w/ Okta - "User Authenticated"

The configuration is set to redirect

This was actually occurring due to the redirect host being set to the hostname, and not the FQDN. Example: host.domain.tld

All fixed.

Like what you see?

Show your appreciation!

Click Like if a post is helpful to you or if you just want to show your support.

Click Accept as Solution to acknowledge that the answer to your question has been provided.

The button appears next to the replies on topics you’ve started. The member who gave the solution and all future visitors to this topic will appreciate it!

These simple actions take just seconds of your time, but go a long way in showing appreciation for community members and the Live Community as a whole!

The Live Community thanks you for your participation!