Captive Portal web form displaying basic auth in chrome

Reply
L1 Bithead

Captive Portal web form displaying basic auth in chrome

When I set up the Captive Portal and configure it for browser challenge, on non domain joined machines I get the following prompt before I'm sent to the web-form.  Is there any way I can get rid of this or at least get it encrypted so users aren't attempting to send credentials in clear text over the wire? 


Capture.PNG

L7 Applicator

Re: Captive Portal web form displaying basic auth in chrome

Hi @Lcroce

 

https://www.paloaltonetworks.com/documentation/80/pan-os/pan-os/user-id/map-ip-addresses-to-users/ma... --> step 3 explains the steps where you configure a TLS profile including a certificate for the captive portal to enable it on https. I think you have to configure only the webform in the captive portal profile for not showing this http basic auth to the non domainjoined clients.

L1 Bithead

Re: Captive Portal web form displaying basic auth in chrome

I've got a TLS profile already configured.  After I cancel the above basic auth prompt, I get sent to the following page which is encrypted.  This is the part I don't get.  What's causing the first unencrypted prompt?Capture.PNG

Like what you see?

Show your appreciation!

Click Like if a post is helpful to you or if you just want to show your support.

Click Accept as Solution to acknowledge that the answer to your question has been provided.

The button appears next to the replies on topics you’ve started. The member who gave the solution and all future visitors to this topic will appreciate it!

These simple actions take just seconds of your time, but go a long way in showing appreciation for community members and the Live Community as a whole!

The Live Community thanks you for your participation!