IKEv2 and PPPoE

Reply
L4 Transporter

IKEv2 and PPPoE

Hello,

 

Is there a limitation within the ipsec subsystem on the PA? Not being able to assign the ip address assigned to the unit via PPPOE to the tunnel.

 

 

IKE.pngAs below I have setup a static address on the interface, which is not available above:

 

 

 

Thanks in advance.

 

 

L6 Presenter

Re: IKEv2 and PPPoE

Hello,

 

Someone already had this problem on this forum:

 

https://live.paloaltonetworks.com/t5/General-Topics/Site-to-Site-VPN-with-PPPoE/m-p/69708#M40365

 

I cannot point you exactly what you need to do as never done it but I am sure article above will help you.

 

Thx,

Myky

 

 

Highlighted
L3 Networker

Re: IKEv2 and PPPoE

I opened a case with support about this exact question. Here is their response. I haven't had a chance to test yet but they seem to think it should work fine with 'none' selected.

 

'With PPPOE configured on the interface, the ipsec tunnel can be configured with ip address none. You can test this configuration and let me know if you have issues with the tunnel coming up.'

L4 Transporter

Re: IKEv2 and PPPoE

Thanks to Myky and RFalconer for the reply. 

I will try and advise soon.

Like what you see?

Show your appreciation!

Click Like if a post is helpful to you or if you just want to show your support.

Click Accept as Solution to acknowledge that the answer to your question has been provided.

The button appears next to the replies on topics you’ve started. The member who gave the solution and all future visitors to this topic will appreciate it!

These simple actions take just seconds of your time, but go a long way in showing appreciation for community members and the Live Community as a whole!

The Live Community thanks you for your participation!