Leds in failover firewall with high Availability

Reply
Highlighted
L0 Member

Leds in failover firewall with high Availability

Hi, is it normal that in passive unit of high availability the link leds of interfaces are switch off?. the high availability it's ok and synchronized.

I don't find anything about that in documentation.

Thank you

Samuel

L4 Transporter

Re: Leds in failover firewall with high Availability

Hi Samuel,

this is fine. This has to do with the "passive link state" option in your HA configuration. It is probably set to shut down which is normal.

Take a look at the admin guide in reference to "passive link state":

auto—Causes the link status to reflect physical  connectivity, but discards all packets received. This option is supported in  Layer 3 mode. The auto option is desirable, if it is feasible for your  network.
shutdown—Forces the interface link to the down state.  This is the default option, which ensures that loops are not created in the  network.
Like what you see?

Show your appreciation!

Click Like if a post is helpful to you or if you just want to show your support.

Click Accept as Solution to acknowledge that the answer to your question has been provided.

The button appears next to the replies on topics you’ve started. The member who gave the solution and all future visitors to this topic will appreciate it!

These simple actions take just seconds of your time, but go a long way in showing appreciation for community members and the Live Community as a whole!

The Live Community thanks you for your participation!