OCSP App-ID fail

Highlighted
L1 Bithead

OCSP App-ID fail

Hello,

is anyone using ocsp as single app in a rule ? It's sometimes failing to match, seen as "web-browsing" although on very easy to recognize URLs such as ocsp.comodoca.com. Quite annoying when you debug a third-party software failing to setup because of this but only mentionning "cert chain failed".

App version 752-4343 on v8.0.5.

thanks !

 

L7 Applicator

Re: OCSP App-ID fail

The domain name itself is not used for App-ID, as the domain doesn't necessarily dictate what is there. There could easily be non-OCSP content there despite the hostname.

 

That said, if you have (or can get) a packet capture of the issue happening, open up a support ticket so it can be given to the appropriate folks who handle the App-ID information. I've never seen that issue, but admittadly I am not blocking web-browsing so either way it would work in my environment.

Like what you see?

Show your appreciation!

Click Like if a post is helpful to you or if you just want to show your support.

Click Accept as Solution to acknowledge that the answer to your question has been provided.

The button appears next to the replies on topics you’ve started. The member who gave the solution and all future visitors to this topic will appreciate it!

These simple actions take just seconds of your time, but go a long way in showing appreciation for community members and the Live Community as a whole!

The Live Community thanks you for your participation!