URL Filtering Rule-Allowed Users to websites stops working for a few seconds.

Reply
L1 Bithead

URL Filtering Rule-Allowed Users to websites stops working for a few seconds.

Hi Guys

 

I have a problem,i set up URL filtering to block users from certian catogories and linked it to my security rule.-Works great.

 

Created new URL filter to allow Management to catogories which is blocked,created new Security rule and linked new URL Filter-Also works,but then every few hours or so the Allowed rule gets bypassed and Allowed catogories are blocked for the "Allowed" domain users.

 

So allowed User would be on youtube and al of a sudden it blocks youtube,i check the firewall monitor it just skips the allow rule like its not identifying the domain user,after few seconds it works again,goes on like this the whole day.

 

Am i overlooking something?

 

Thanx

Community Team Member

Re: URL Filtering Rule-Allowed Users to websites stops working for a few seconds.

Hi @Johnny_Swart ,

 

Sounds like your IP to user mapping might have an issue.

Have you checked if the ip-user-mapping is still there when it's not hitting the correct rule ?

 

Cheers !

-Kiwi.

L1 Bithead

Re: URL Filtering Rule-Allowed Users to websites stops working for a few seconds.

Hi Kiwi,Yes i can still see the ip-user-mapping,but the domian changes,so it would be mydomain\johnnys and when its not working it will show mydomain.co.za\johnnys.It still shows the IP.

 

Not sure why it changes or if it matters?

 

And its very rondom,one day it would work mostly without problem next day every hour or so it happens..

 

 

Community Team Member

Re: URL Filtering Rule-Allowed Users to websites stops working for a few seconds.

Hi @Johnny_Swart ,

 

I believe this article has a resolution for an inconsistent domain prefix.

Maybe it can help you:

 

https://knowledgebase.paloaltonetworks.com/KCSArticleDetail?id=kA10g000000ClVDCA0

 

Cheers !

-Kiwi.

L1 Bithead

Re: URL Filtering Rule-Allowed Users to websites stops working for a few seconds.

@kiwi looks to be fine now thanx allot!!

Like what you see?

Show your appreciation!

Click Like if a post is helpful to you or if you just want to show your support.

Click Accept as Solution to acknowledge that the answer to your question has been provided.

The button appears next to the replies on topics you’ve started. The member who gave the solution and all future visitors to this topic will appreciate it!

These simple actions take just seconds of your time, but go a long way in showing appreciation for community members and the Live Community as a whole!

The Live Community thanks you for your participation!