VPN problem

Reply
L1 Bithead

VPN problem

Hi
i have a problem. i have configured vpn ikev2 ipsec. When test vpn with CLI command( test vpn ipsec tunnel [name]) vpn gets up. But when other side try to connect, vpn do not get up.

Also when i check system logs this logs appears:
'IKE phase-1 negotiation is failed. Couldn\'t find configuration for IKE phase-1 request for peer IP x.x.x.x[500].'

Tags (3)
L7 Applicator

Re: VPN problem

@URAN_725,

Sounds like you have something mixed around in your IKE gateway configuration. Look at your configuration and verify that the Local Identification and Peer Identification are actually setup correctly. 

L1 Bithead

Re: VPN problem

Other side  uses IP sec tool. Problem is occured with configurations. for test we change ikev2 to ikev1.And everything is ok. But I don't understand that what is wrong.

L7 Applicator

Re: VPN problem

Hello,

Both sides have to match exactly. So if using ikev2 both side have to use it. Also make sure both sides are set explicitly to use the same protocol, if one is set to say prefer ikev2 but down grade to ikev1 this could cause issues as well.

 

Regards,

Like what you see?

Show your appreciation!

Click Like if a post is helpful to you or if you just want to show your support.

Click Accept as Solution to acknowledge that the answer to your question has been provided.

The button appears next to the replies on topics you’ve started. The member who gave the solution and all future visitors to this topic will appreciate it!

These simple actions take just seconds of your time, but go a long way in showing appreciation for community members and the Live Community as a whole!

The Live Community thanks you for your participation!