setup pan200

Reply
L2 Linker

setup pan200

i am in the process of setting up a pan 200.  i have configured the mgnt interface, 2 interfaces (1 internal, 1 external) each in there own zone and both in the same virtual router.  the problem i am having is i cannot get to the internet or should i say have it pass traffic.  i can ping all local devices LAN, i can ping this as the gateway on my lan, the mgnt interface. but not out the external L3 interface either by ip or dns. in my virtual router i have it set 0.0.0.0/0 next ip 70.89.96.62 (which is the gateway for my comcast circuit). i confirmed this by setting a static ip on my laptop and plugging it in to the comcast modem. i was able to get out no problem.  i have the default policy that comes with the box from the factory allowing any app/port/protocol out any interface as well.

any help would be appreciated.  i am sure it is something simple but i cannot find what i am missing.  i can post screenshots or the config if i needed

L4 Transporter

Re: setup pan200

Hi EDSA,

Please find the below:-

Please check the service route and plz verify in CLI ping source (Wan IP)  host www.google.com

Video Link : 1014

Regards

Satish

L4 Transporter

Re: setup pan200

Hi..

Also Check the NAT rule.

Regards

Satish

L4 Transporter

Re: setup pan200

EDSAadmin,

You will need to create a NAT rule.

Try the following. In the example, ethernet1/2 is the external/WAN interface.

2.jpg1.png

Please do not forget to mark any 'helpful' or 'correct' responses.

Thanks!

L3 Networker

Re: setup pan200

I would also suggest that you read the document "Understanding PAN-OS NAT"

This will give you basic understanding on how to setup NAT ans security policy for various scenarios.

Understanding PAN-OS NAT

Regards

Khan

L3 Networker

Re: setup pan200

Hi,

you said that you created two interfaces and added a route for 0.0.0.0/0. The default policy is for the virtual wire and doesn't match layer 3 Zones. If you already created a NAT rule like the other guys mentioned, you should create a new policy with the zones from your L3-Interfaces.

L2 Linker

Re: setup pan200

Hey guys,

i forgot to put the damn outbound NAT Rule in.  Everything is working now.

thank  you to all that responded.

Like what you see?

Show your appreciation!

Click Like if a post is helpful to you or if you just want to show your support.

Click Accept as Solution to acknowledge that the answer to your question has been provided.

The button appears next to the replies on topics you’ve started. The member who gave the solution and all future visitors to this topic will appreciate it!

These simple actions take just seconds of your time, but go a long way in showing appreciation for community members and the Live Community as a whole!

The Live Community thanks you for your participation!