static route issue

Reply
L1 Bithead

static route issue

Dear community,

 

after upgrading our PA220 to PAN-OS 9.0 our static routes are not working anymore and during a commit we recieve the error massage

 

  • Static route default_route_to_WAN next hop IP 192.168.100.254 is not in subnet of outgoing interface ethernet1/1
  • (Module: routed)

Here is the configuration of our default route to the internet:

 

Int_WAN.JPGVR.PNGcommit error message.PNG

 

What am i missing? Any help in this regard is highly appreciated.

 

Thank you in advance.

Tags (1)
L7 Applicator

Re: static route issue

the only thing you are missing is the oddities  of these Gweneth Paltro's.

 

This is a new check introduced in 9.0 part of the new feature where FQDN can be used as "Next Hop."

I think it tries to resolve the IP to an IP... if you get what i mean....

 

https://knowledgebase.paloaltonetworks.com/KCSArticleDetail?id=kA10g000000PLlGCAW

 


NOTE: This is only a warning and does not cause the commit to fail.

Like what you see?

Show your appreciation!

Click Like if a post is helpful to you or if you just want to show your support.

Click Accept as Solution to acknowledge that the answer to your question has been provided.

The button appears next to the replies on topics you’ve started. The member who gave the solution and all future visitors to this topic will appreciate it!

These simple actions take just seconds of your time, but go a long way in showing appreciation for community members and the Live Community as a whole!

The Live Community thanks you for your participation!