Problem deploying to Azure

Reply
L1 Bithead

Problem deploying to Azure

Hi all,

 

I am trying to deploy Minemeld to Azure using:

 

https://live.paloaltonetworks.com/t5/MineMeld-Articles/Running-MineMeld-on-Microsoft-Azure/ta-p/7873...

 

and the template gets deployed, but it just seems that something is off in the installation script as I end up with just an empty ubuntu vm. Looking at the console monitor in Azure i do get a lot of output but seems there is something wrong in the installation script. The one thing caught my eye:

 

GPG error: http://minemeld-updates.panw.io trusty-minemeld InRelease: The following signatures were invalid: KEYEXPIRED 1531657138 KEYEXPIRED 1531657138 KEYEXPIRED 1531657138 KEYEXPIRED 1531657138

 

There are other erros as well but the output is really long. I can provide the whole thing if needed.

 

Is there perhaps a new template script which need to be used to deploy to Azure?

 

Thanks!

Dom

Highlighted
L3 Networker

Re: Problem deploying to Azure

I just tried and had the same problem. I ended up installing manually using the article here: https://live.paloaltonetworks.com/t5/MineMeld-Articles/Manually-install-MineMeld-on-Ubuntu-Server-14...

 

L1 Bithead

Re: Problem deploying to Azure

Thanks Richard, will give it a try!

 

EDIT: Wroked flawlessly, thanks!

L2 Linker

Re: Problem deploying to Azure

Hello domagoj,

I've been trying to get this working:  https://live.paloaltonetworks.com/t5/MineMeld-Articles/Manually-install-MineMeld-on-Ubuntu-Server-14... but haven't been able to.  Would like to know if you were running on ESXi and if so, if there were any modifications to the directions.

 

Here is my post:  https://live.paloaltonetworks.com/t5/MineMeld-Discussions/Errors-in-installing-Minemeld-on-Ubuntu-14...

 

Thank you,

Brian

L2 Linker

Re: Problem deploying to Azure

Hello Richard,

Regarding getting MineMeld running on Ubuntu, are you running on ESXi?  I've not been able to get it to work.

 

Here is my post:  https://live.paloaltonetworks.com/t5/MineMeld-Discussions/Errors-in-installing-Minemeld-on-Ubuntu-14...

 

Thank you,

Brian

L1 Bithead

Re: Problem deploying to Azure

Hi Brian,

 

I had no issues installing it with the guide you listed. I also skipped steps 1 and 2. I was provided with the Ubuntu server beforehand so I am afraid I do not know if it was on ESXi.

 

I suspect the repo is not working. The fact that I also got no reply ever to my posts about Azure automatic deploy script not working months ago as well leaves a bad taste in supporting Minemeld. I am aware its not an official tool so noone owes us anything, but some official word here and there or help would be appeciated. I hope someone helps you out!

 

Cheers,

Dom 

L2 Linker

Re: Problem deploying to Azure

Dom,

Thanks for the reply.  I figured out my issue.  Needed to use the 64-bit Ubuntu ISO.  Really odd to me that there weren't other operating system errors during the install or right after.

Like what you see?

Show your appreciation!

Click Like if a post is helpful to you or if you just want to show your support.

Click Accept as Solution to acknowledge that the answer to your question has been provided.

The button appears next to the replies on topics you’ve started. The member who gave the solution and all future visitors to this topic will appreciate it!

These simple actions take just seconds of your time, but go a long way in showing appreciation for community members and the Live Community as a whole!

The Live Community thanks you for your participation!