Exclude www.google.* from decryption

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Exclude www.google.* from decryption

L4 Transporter

Hello,

are you able to exculde https://www.google.com ; https://www.google.de and other domains from SSL decryption?

Or clients complain about the slow loading of the website when they open Google or try to search something.

Currently i add in a white custom URL category:

www.google.com

www.google.com/

www.google.com/*

www.google.*

www.google.*/

www.google.*/*

and still the PA decrypt the traffic. If i try the policy from our location in US, it works (www.google.com). But if i try it from Germany - or other locations - the white list don't take affect.

Do you also have a slow loading of www.google.* if you enable ssl decyption?

16 REPLIES 16

Hi,

no it doesn't work. Whatever, our clients become accustomed to wait few seconds.

Hithead wrote:

And yes, we are using the "powerful" and "stable" PA2000 series......with 5.0.3.....In the last versions the problem was also available....

I hope you're being sarcastic here Smiley Happy The PA2000 series is neither powerful nor stable in my experience

egearhart wrote:

Hithead wrote:

And yes, we are using the "powerful" and "stable" PA2000 series......with 5.0.3.....In the last versions the problem was also available....

I hope you're being sarcastic here The PA2000 series is neither powerful nor stable in my experience

:smileylaugh: yes. Also had and have bad experience with the PA2000 series...

But however, the software should be able to exclude http://www.google.(de, com, nl, com.mx,... etc.) from the ssl decryption.

I was able to get this to work, but only with a custom category including:

*.google.*

*.google.*/*

google.*

google.*/*

so this would include mail.google.com, which I guess you don't want...

If I put in www.google.* some traffic remains undecrypted, but other is decrypted just like you said.

This means that making your own custom category to excluded from decryption does work, but just not always :-s

Do you have a support ticket open for this? If so, please keep us informed of the output.

Not applicable

Did you ever get his working for some reason ours that was working with a custom url category now is not working for wildcard urls in the category.

No,

i spent a lot of time to get this running. No way...

abandon it.

Hi,

it seems to work with Version >5.0.7 . Currently i'm running version 5.0.8 on a PA 2050... i will take a look and care on it...

Only added ' www.google.*/ ' and ' www.google.*/* ' into a "NONE - SSL Decription" URL category...

Like what you see?

Show your appreciation!

Click Like if a post is helpful to you or if you just want to show your support.

Click Accept as Solution to acknowledge that the answer to your question has been provided.

The button appears next to the replies on topics you’ve started. The member who gave the solution and all future visitors to this topic will appreciate it!

These simple actions take just seconds of your time, but go a long way in showing appreciation for community members and the LIVEcommunity as a whole!

The LIVEcommunity thanks you for your participation!