Mac OS Big Sur support

Announcements

ATTENTION Customers, All Partners and Employees: The Customer Support Portal (CSP) will be undergoing maintenance and unavailable on Saturday, November 7, 2020, from 11 am to 11 pm PST. Please read our blog for more information.

Reply
Highlighted
L1 Bithead

Mac OS Big Sur support

I have accidentally upgraded to Mac OS Big Sur, since then Global Protect app is not able to connect to VPN. 

 

Should I expect Global Protect to work on Big Sur already? Or is it on the way? 

 

Thanks

Highlighted
Cyber Elite

@selvin.bkng,

You accidentally upgraded to a non-released developer preview? Something about that statement doesn't seam plausible

 

The only agent that I've validated to work with Big Sur for our developers (and my own MacBook Pro, 'cause why not) is 5.1.4. That release works perfectly fine and so far has both handled the upgrade to Big Sur without issue if already installed, and installs perfectly fine after Big Sur has been installed. 

 

Enjoy Big Sur, it's a pretty massive update in all aspects. 

Highlighted
L1 Bithead

@BPry  Yeah ostensibly it doesn't seem plausible, accidentally upgrading to Big Sur. Maybe I phrased it badly. I actually intended to upgrade from Mojave to Catalina (Beta) but ended up upgrading to Big Sur. I don't regret upgrading though. All in all it's a great upgrade. Except my company hasn't yet updated the GP client from 5.0.9.

 

I see the reason now why it's not working anymore. Will get in touch with my company admins. Meanwhile is there any other way I can upgrade the client by myself?

 

Thanks

Highlighted
Cyber Elite

@selvin.bkng,

Not unless you can get a copy of the 5.1.4 pkg file. If you reach out to your internal IT, they'll be able to simply log into the support portal and download the 5.1.4 macOS GlobalProtect agent and provide it to you. 

Highlighted

While trying to upgrade from mojave to catalina, Big Sur Beta was downloaded. Could something have been clicked, set, or checked that would have caused this? I found a blog post that mentioned this,

"One thing I did to avoid accidentally updating my primary boot drive to the new macOS version (and also to avoid having other macOS betas installed) was to uncheck the “Automatically keep my Mac up to date” box seen in the image below."

Highlighted
L0 Member

I have non accidentally upgraded to Big Sur yesterday. GlobalProtect doesn't seem to be working on my MacBook 12" although it's running and unkillable. When I force quit, it pops up again in Activity Monitor after a few seconds. This is like two months after Big Sur has been around, looks like. My med school was running version 4.9x and they just upgraded to 5.0x (I know this because I did not upgrade to Big Sur on another laptop). The app seems running but it's not visible and I cannot use it to start the med school VPN. Is there any suggestion/solution to this? It seems all very weird. Already contacted my IT but haven't heard a word from them yet

Highlighted
Cyber Elite

@marcoiac,

5.1 and 5.2 builds of the agent are working fine on Big Sur. If your university is still pushing out 5.0 agents the only "fix" is that they publish a newer agent or you otherwise gain access to a newer release of the agent. Your university IT staff can supply the proper PKG of a newer agent, but presently the license agreement doesn't allow me to share those files with you. 

Highlighted
L0 Member

Indeed my university IT staff just shared with me version 5.1.4 (I think) which I download from Box and installed. Then I double click on the app and I still don't see it as a menu bar item (as it used to be) even though Bartender app sees it and says it can't 'manage' it. What am I supposed to do? Activity Monitor sees it as up and running but if I can't see it I can't use it to start my VPN. Any tip? Thanks

Highlighted
L1 Bithead

@marcoiac 5.1.4 should have worked fine. But It seems to me that you have run into an infamous bug of Bug Sur Big Sur. You may find some solutions to that in this reddit thread

Highlighted
Cyber Elite

@selvin.bkng,

Personally hadn't seen that this was a bug in the beta on any of my installations, thanks for sharing the thread. 

Like what you see?

Show your appreciation!

Click Like if a post is helpful to you or if you just want to show your support.

Click Accept as Solution to acknowledge that the answer to your question has been provided.

The button appears next to the replies on topics you’ve started. The member who gave the solution and all future visitors to this topic will appreciate it!

These simple actions take just seconds of your time, but go a long way in showing appreciation for community members and the Live Community as a whole!

The Live Community thanks you for your participation!