youtube not working because recognized as google-video-base
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

youtube not working because recognized as google-video-base

L3 Networker

Hi,

when we browse to youtube and try to watch a video there is an error displayed and the video does not start.

This only happens when using Internet Explorer.

When i take google chrome it works.

I looked to the traffic log and see that google-video-base is blocked by our "deny all-cleanup rule". Youtube base is allowed and matches when i use chrome to access youtube but with IE another app seems to be recognized.

Have you seen this happening and have another way to solve but to allow google-video-base?

Running OS 5.0.5 with latest dynamic software updates. 

20 REPLIES 20

Community Team Member

Please be aware the following applications and URL's that are used when using Youtube with Internet Explorer (IE):

following URLs: (May change at the drop of a hat due to Google's policy)

google.com

*.google.com

googlevideo.com

*.googlevideo.com

youtube-nocookie.com

*.youtube-nocookie.com

As well as allowing the following applications:

youtube

youtube-base

youtube-safe

web-browsing

ssl

I hope this helps someone trying to allow or block this traffic

LIVEcommunity team member
Stay Secure,
Joe
Don't forget to Like items!
Like what you see?

Show your appreciation!

Click Like if a post is helpful to you or if you just want to show your support.

Click Accept as Solution to acknowledge that the answer to your question has been provided.

The button appears next to the replies on topics you’ve started. The member who gave the solution and all future visitors to this topic will appreciate it!

These simple actions take just seconds of your time, but go a long way in showing appreciation for community members and the LIVEcommunity as a whole!

The LIVEcommunity thanks you for your participation!