Test URL -> Operation Failed: URL access error

Announcements

Changes to the LIVEcommunity experience are coming soon... Here's what you need to know.

Reply
LassiK
L1 Bithead

Test URL -> Operation Failed: URL access error

Ive been reading this forum for similar problems, but seems I have different problem.

I must say I had difficulties building this, but now this seems to be the last obstacle.

So I got minemeld up and running and its able to get feed and I can access the URL https://"Server IP here"/feeds/o365-worldwide-any-url-feed

Then I created new CA for the minemeld webpage and imported that to firewall (v8.1. something so the bug before should not affect here).

But here lies the problem:

LassiK_0-1615887365458.png

I tried Test URL button and Ive been given an error:

LassiK_3-1615890134113.png

 

 

 

User created at minemeld:

LassiK_1-1615887417734.png

and linked to node:

LassiK_2-1615887442645.png

 

URL works and returns the IP list.

 

Credentials added to firewall (also Cert is linked):

LassiK_4-1615890180320.png

 

 

But something seems to blocks paloalto to access the URL

Other topic had request for API log from MineMeld and here it is:

 

[2021-03-16 11:33:35 EET] [20021] [DEBUG] redis session connection pool: in use: 0 available: 2
[2021-03-16 11:33:35 EET] [20021] [DEBUG] RPC sent to @mbus:master:rpc for method status
[2021-03-16 11:33:35 EET] [20021] [DEBUG] redis session connection pool: in use: 0 available: 2
[2021-03-16 11:33:35 EET] [20021] [DEBUG] redis connection pool: in use: 0 available: 1
127.0.0.1 - - [16/Mar/2021:11:33:35 +0200] "GET /feeds/o365-worldwide-any-ipv4-feed HTTP/1.0" 200 1395 "https://10.53.1.55/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/89.0.4389.90 Safari/537.36 Edg/89.0.774.54"
[2021-03-16 11:33:39 EET] [20021] [INFO] no receivers

(I cut a whole lot of these no receivers away from this dump)
[2021-03-16 12:24:39 EET] [20021] [INFO] no receivers
[2021-03-16 12:24:55 EET] [20021] [DEBUG] redis session connection pool: in use: 0 available: 2
[2021-03-16 12:24:55 EET] [20021] [DEBUG] redis session connection pool: in use: 1 available: 1
127.0.0.1 - - [16/Mar/2021:12:24:55 +0200] "GET /extensions?_=1615890267 HTTP/1.0" 401 12 "https://10.53.1.55/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/89.0.4389.90 Safari/537.36 Edg/89.0.774.54"
127.0.0.1 - - [16/Mar/2021:12:24:55 +0200] "GET /status/minemeld?_=1615890267 HTTP/1.0" 401 12 "https://10.53.1.55/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/89.0.4389.90 Safari/537.36 Edg/89.0.774.54"
[2021-03-16 12:24:55 EET] [20021] [DEBUG] redis session connection pool: in use: 0 available: 2
127.0.0.1 - - [16/Mar/2021:12:24:55 +0200] "GET /supervisor?_=1615890267 HTTP/1.0" 401 12 "https://10.53.1.55/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/89.0.4389.90 Safari/537.36 Edg/89.0.774.54"
[2021-03-16 12:24:55 EET] [20021] [DEBUG] redis session connection pool: in use: 0 available: 2
[2021-03-16 12:24:55 EET] [20021] [DEBUG] redis session connection pool: in use: 1 available: 1
127.0.0.1 - - [16/Mar/2021:12:24:55 +0200] "GET /status/info?_=1615890267 HTTP/1.0" 401 12 "https://10.53.1.55/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/89.0.4389.90 Safari/537.36 Edg/89.0.774.54"
127.0.0.1 - - [16/Mar/2021:12:24:55 +0200] "GET /aaa/users/current?_=1615890267 HTTP/1.0" 401 12 "https://10.53.1.55/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/89.0.4389.90 Safari/537.36 Edg/89.0.774.54"
[2021-03-16 12:24:59 EET] [20021] [DEBUG] redis session connection pool: in use: 0 available: 2
127.0.0.1 - - [16/Mar/2021:12:24:59 +0200] "POST /login?_=1615890271 HTTP/1.0" 200 2 "https://10.53.1.55/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/89.0.4389.90 Safari/537.36 Edg/89.0.774.54"
[2021-03-16 12:24:59 EET] [20021] [DEBUG] redis session connection pool: in use: 0 available: 2
[2021-03-16 12:24:59 EET] [20021] [DEBUG] redis session connection pool: in use: 1 available: 1
[2021-03-16 12:24:59 EET] [20021] [DEBUG] RPC sent to @mbus:master:rpc for method status
[2021-03-16 12:24:59 EET] [20021] [DEBUG] redis session connection pool: in use: 1 available: 1
127.0.0.1 - - [16/Mar/2021:12:24:59 +0200] "GET /status/minemeld?_=1615890271 HTTP/1.0" 200 2137 "https://10.53.1.55/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/89.0.4389.90 Safari/537.36 Edg/89.0.774.54"
[2021-03-16 12:24:59 EET] [20021] [DEBUG] redis session connection pool: in use: 1 available: 2
[2021-03-16 12:24:59 EET] [20021] [DEBUG] redis session connection pool: in use: 2 available: 1
[2021-03-16 12:24:59 EET] [20021] [DEBUG] redis session connection pool: in use: 3 available: 0
[2021-03-16 12:25:00 EET] [20021] [INFO] redis connection pool: in use: 0 available: 1
127.0.0.1 - - [16/Mar/2021:12:25:00 +0200] "GET /extensions?_=1615890271 HTTP/1.0" 200 19 "https://10.53.1.55/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/89.0.4389.90 Safari/537.36 Edg/89.0.774.54"
[2021-03-16 12:25:00 EET] [20021] [DEBUG] redis session connection pool: in use: 3 available: 1
127.0.0.1 - - [16/Mar/2021:12:25:00 +0200] "GET /prototype?_=1615890271 HTTP/1.0" 200 280688 "https://10.53.1.55/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/89.0.4389.90 Safari/537.36 Edg/89.0.774.54"
127.0.0.1 - - [16/Mar/2021:12:25:00 +0200] "GET /status/info?_=1615890271 HTTP/1.0" 200 70 "https://10.53.1.55/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/89.0.4389.90 Safari/537.36 Edg/89.0.774.54"
127.0.0.1 - - [16/Mar/2021:12:25:00 +0200] "GET /aaa/users/current?_=1615890271 HTTP/1.0" 200 71 "https://10.53.1.55/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/89.0.4389.90 Safari/537.36 Edg/89.0.774.54"
127.0.0.1 - - [16/Mar/2021:12:25:00 +0200] "GET /supervisor?_=1615890271 HTTP/1.0" 200 594 "https://10.53.1.55/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/89.0.4389.90 Safari/537.36 Edg/89.0.774.54"
[2021-03-16 12:25:00 EET] [20021] [DEBUG] redis session connection pool: in use: 0 available: 4
[2021-03-16 12:25:00 EET] [20021] [DEBUG] redis session connection pool: in use: 1 available: 3
[2021-03-16 12:25:00 EET] [20021] [DEBUG] redis session connection pool: in use: 0 available: 4
[2021-03-16 12:25:00 EET] [20021] [DEBUG] redis session connection pool: in use: 1 available: 3
[2021-03-16 12:25:00 EET] [20021] [DEBUG] redis session connection pool: in use: 1 available: 3
127.0.0.1 - - [16/Mar/2021:12:25:00 +0200] "GET /config/running?_=1615890271 HTTP/1.0" 200 1276 "https://10.53.1.55/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/89.0.4389.90 Safari/537.36 Edg/89.0.774.54"
127.0.0.1 - - [16/Mar/2021:12:25:00 +0200] "GET /metrics/minemeld/miners?_=1615890271&dt=86400&r=1800 HTTP/1.0" 200 26127 "https://10.53.1.55/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/89.0.4389.90 Safari/537.36 Edg/89.0.774.54"
127.0.0.1 - - [16/Mar/2021:12:25:00 +0200] "GET /metrics/minemeld/outputs?_=1615890271&dt=86400&r=1800 HTTP/1.0" 200 26138 "https://10.53.1.55/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/89.0.4389.90 Safari/537.36 Edg/89.0.774.54"
127.0.0.1 - - [16/Mar/2021:12:25:00 +0200] "GET /metrics/minemeld?_=1615890271&dt=86400&r=1800 HTTP/1.0" 200 64152 "https://10.53.1.55/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/89.0.4389.90 Safari/537.36 Edg/89.0.774.54"
[2021-03-16 12:25:55 EET] [20021] [DEBUG] redis session connection pool: in use: 0 available: 4
[2021-03-16 12:25:55 EET] [20021] [DEBUG] RPC sent to @mbus:master:rpc for method status
127.0.0.1 - - [16/Mar/2021:12:25:55 +0200] "GET /status/minemeld?_=1615890327 HTTP/1.0" 200 2137 "https://10.53.1.55/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/89.0.4389.90 Safari/537.36 Edg/89.0.774.54"
[2021-03-16 12:25:55 EET] [20021] [DEBUG] redis session connection pool: in use: 0 available: 4
127.0.0.1 - - [16/Mar/2021:12:25:55 +0200] "GET /supervisor?_=1615890327 HTTP/1.0" 200 594 "https://10.53.1.55/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/89.0.4389.90 Safari/537.36 Edg/89.0.774.54"
[2021-03-16 12:25:59 EET] [20021] [DEBUG] redis session connection pool: in use: 0 available: 4
[2021-03-16 12:25:59 EET] [20021] [DEBUG] RPC sent to @mbus:master:rpc for method status
127.0.0.1 - - [16/Mar/2021:12:25:59 +0200] "GET /status/minemeld?_=1615890331 HTTP/1.0" 200 2137 "https://10.53.1.55/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/89.0.4389.90 Safari/537.36 Edg/89.0.774.54"
[2021-03-16 12:26:00 EET] [20021] [DEBUG] redis session connection pool: in use: 0 available: 4
127.0.0.1 - - [16/Mar/2021:12:26:00 +0200] "GET /supervisor?_=1615890332 HTTP/1.0" 200 594 "https://10.53.1.55/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/89.0.4389.90 Safari/537.36 Edg/89.0.774.54"
[2021-03-16 12:26:55 EET] [20021] [DEBUG] redis session connection pool: in use: 0 available: 4
[2021-03-16 12:26:55 EET] [20021] [DEBUG] RPC sent to @mbus:master:rpc for method status
127.0.0.1 - - [16/Mar/2021:12:26:55 +0200] "GET /status/minemeld?_=1615890387 HTTP/1.0" 200 2137 "https://10.53.1.55/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/89.0.4389.90 Safari/537.36 Edg/89.0.774.54"
[2021-03-16 12:26:55 EET] [20021] [DEBUG] redis session connection pool: in use: 0 available: 4
127.0.0.1 - - [16/Mar/2021:12:26:55 +0200] "GET /supervisor?_=1615890387 HTTP/1.0" 200 594 "https://10.53.1.55/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/89.0.4389.90 Safari/537.36 Edg/89.0.774.54"
[2021-03-16 12:26:59 EET] [20021] [DEBUG] redis session connection pool: in use: 0 available: 4
[2021-03-16 12:26:59 EET] [20021] [DEBUG] RPC sent to @mbus:master:rpc for method status
127.0.0.1 - - [16/Mar/2021:12:26:59 +0200] "GET /status/minemeld?_=1615890391 HTTP/1.0" 200 2137 "https://10.53.1.55/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/89.0.4389.90 Safari/537.36 Edg/89.0.774.54"
[2021-03-16 12:27:00 EET] [20021] [DEBUG] redis session connection pool: in use: 0 available: 4
127.0.0.1 - - [16/Mar/2021:12:27:00 +0200] "GET /supervisor?_=1615890392 HTTP/1.0" 200 594 "https://10.53.1.55/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/89.0.4389.90 Safari/537.36 Edg/89.0.774.54"
[2021-03-16 12:27:09 EET] [20021] [DEBUG] redis session connection pool: in use: 0 available: 4
[2021-03-16 12:27:09 EET] [20021] [DEBUG] redis session connection pool: in use: 0 available: 4
127.0.0.1 - - [16/Mar/2021:12:27:09 +0200] "GET /supervisor?_=1615890400 HTTP/1.0" 200 594 "https://10.53.1.55/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/89.0.4389.90 Safari/537.36 Edg/89.0.774.54"
127.0.0.1 - - [16/Mar/2021:12:27:10 +0200] "GET /status/system?_=1615890400 HTTP/1.0" 200 194 "https://10.53.1.55/" "Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/89.0.4389.90 Safari/537.36 Edg/89.0.774.54"
[2021-03-16 12:27:11 EET] [20021] [DEBUG] redis session connection pool: in use: 0 available: 4
[2021-03-16 12:27:11 EET] [20021] [INFO] AUDIT - {"msg": null, "action": "GET /logs/minemeld-web.log", "params": [], "user": "admin/admin"}

 

This last line which says admin/admin is also weird as Im not using such credentials anywhere. 

 

any help?

LassiK
L1 Bithead

Ive done some more testing and it seems if I remove the authentication  by using "anynomous" tag , the test url button works again. 

But I cant seem to find the root reason why authentication fails if I enable it by "Office365" tag as it is in guide.

Like what you see?

Show your appreciation!

Click Like if a post is helpful to you or if you just want to show your support.

Click Accept as Solution to acknowledge that the answer to your question has been provided.

The button appears next to the replies on topics you’ve started. The member who gave the solution and all future visitors to this topic will appreciate it!

These simple actions take just seconds of your time, but go a long way in showing appreciation for community members and the LIVEcommunity as a whole!

The LIVEcommunity thanks you for your participation!