VM Series in AWS not reading boot config from bucket

Reply
Highlighted
L1 Bithead

VM Series in AWS not reading boot config from bucket

Hello,

I followed the instructions here: https://docs.paloaltonetworks.com/vm-series/8-1/vm-series-deployment/bootstrap-the-vm-series-firewal...

I only have config/bootstrap.xml, config/init-cfg.txt and the other three empty folders

I have set vmseries-bootstrap-aws-s3bucket=bucket_name in user_config

The instance is not reading the bootstrap config.

After boot the log shows  Critical bootstrap-image-error no image detected

 

Any ideas on what might be wrong or any methods I can use to debug this issue further is much appreciated.

 

Stuart

Highlighted
L4 Transporter

I would double check that the IAM role is properly configured and assigned to the firewall.  Additionally, ssh into the firewall and run the following commands for additional information regarding what may have failed.

 

show system bootstrap status
debug logview component vm_install_media
Highlighted
L1 Bithead

Thank you,

The first command helped, second one is not available.

 

The problems was that my security group was blocking outbound access.

Stuart

 

Like what you see?

Show your appreciation!

Click Like if a post is helpful to you or if you just want to show your support.

Click Accept as Solution to acknowledge that the answer to your question has been provided.

The button appears next to the replies on topics you’ve started. The member who gave the solution and all future visitors to this topic will appreciate it!

These simple actions take just seconds of your time, but go a long way in showing appreciation for community members and the Live Community as a whole!

The Live Community thanks you for your participation!