BPA on 1.1.46.1 Don't Work

Reply
L1 Bithead

BPA on 1.1.46.1 Don't Work

Hello,

 

After do a new deploy of Expedition 1.1.46.1, the BPA analyzer do not work, the status "Last Run Never analyzed" don't change and I can't see any result on WEB UI.

BPA - ERROR.png

 

Remembering that this is a "Greenfield" deploy of Expedition 1.1.46.1and there is no errors on Expedition checks.

 

Thanks,

 

Bruno Fernando

Security Consultant
#PCNSE #PCNSC

 

A fu***ing nerd!!
L4 Transporter

Re: BPA on 1.1.46.1 Don't Work

On which version of a PANOS configuration are you trying to apply the BPA?

 

Do you see any errors on the /tmp/error file or in /home/userSpace/panReadOrders.log file?

L1 Bithead

Re: BPA on 1.1.46.1 Don't Work

Hi @dgildelaig,

 

Thanks for the help.

 

Follow the outputs;

 

/tmp/error

 

Notice: Undefined index: template_extra in /var/www/html/bin/configurations/output/output_function.php on line 148
148
Traceback (most recent call last):
File "/var/www/html/libs/ansible/xml-to-ansible.py", line 40, in <module>
import pan.config
ModuleNotFoundError: No module named 'pan'
Error in sys.excepthook:
Traceback (most recent call last):
File "/usr/lib/python3/dist-packages/apport_python_hook.py", line 63, in apport_excepthook
from apport.fileutils import likely_packaged, get_recent_crashes
File "/usr/lib/python3/dist-packages/apport/__init__.py", line 5, in <module>
from apport.report import Report
File "/usr/lib/python3/dist-packages/apport/report.py", line 30, in <module>
import apport.fileutils
File "/usr/lib/python3/dist-packages/apport/fileutils.py", line 23, in <module>
from apport.packaging_impl import impl as packaging
File "/usr/lib/python3/dist-packages/apport/packaging_impl.py", line 23, in <module>
import apt
File "/usr/lib/python3/dist-packages/apt/__init__.py", line 23, in <module>
import apt_pkg
ModuleNotFoundError: No module named 'apt_pkg'

Original exception was:
Traceback (most recent call last):
File "/var/www/html/libs/ansible/xml-to-ansible.py", line 40, in <module>
import pan.config
ModuleNotFoundError: No module named 'pan'

 

/home/userSpace/panReadOrders.log

 

------------------------------------------------------------
Dom Nov 10 14:05:29 -03 2019 : Restarting readOrders.php
------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------
Dom Nov 10 14:05:29 -03 2019 : Starting readOrders.php
------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------
Sun Nov 10 14:25:12 -03 2019 : Starting readOrders.php
------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------
Sun Nov 10 14:26:24 -03 2019 : Restarting readOrders.php
------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------
Sun Nov 10 14:26:24 -03 2019 : Stopping readOrders.php
------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------
Sun Nov 10 14:26:24 -03 2019 : Starting readOrders.php
------------------------------------------------------------
Checking: ExportMerge
Checking: AbstractProcess
Sun, 10 Nov 2019 16:02:26 -0300 Start Task
Action: Export Merge:

Sun, 10 Nov 2019 16:02:29 -0300 End Task


Sun, 10 Nov 2019 18:03:33 -0300 Start Task

Warning: PDO::prepare(): MySQL server has gone away in /var/www/html/libs/vendor/doctrine/dbal/lib/Doctrine/DBAL/Driver/PDOConnection.php on line 77
Action: Export Merge:

Sun, 10 Nov 2019 18:03:36 -0300 End Task


Sun, 10 Nov 2019 18:13:40 -0300 Start Task

Warning: PDO::prepare(): MySQL server has gone away in /var/www/html/libs/vendor/doctrine/dbal/lib/Doctrine/DBAL/Driver/PDOConnection.php on line 77
Action: Export Merge:

Sun, 10 Nov 2019 18:13:42 -0300 End Task


Sun, 10 Nov 2019 18:32:23 -0300 Start Task

Warning: PDO::prepare(): MySQL server has gone away in /var/www/html/libs/vendor/doctrine/dbal/lib/Doctrine/DBAL/Driver/PDOConnection.php on line 77
Action: Export Merge:

Sun, 10 Nov 2019 18:32:26 -0300 End Task


Sun, 10 Nov 2019 18:37:49 -0300 Start Task
Action: Export Merge:

Sun, 10 Nov 2019 18:37:51 -0300 End Task


Sun, 10 Nov 2019 18:40:57 -0300 Start Task
Action: Export Merge:

Sun, 10 Nov 2019 18:40:59 -0300 End Task


Sun, 10 Nov 2019 18:43:48 -0300 Start Task
Action: Export Merge:

Sun, 10 Nov 2019 18:43:51 -0300 End Task


------------------------------------------------------------
Mon Nov 11 10:20:28 -03 2019 : Starting readOrders.php
------------------------------------------------------------

 

Regards,

 

Bruno Fernando

Security Consultant

#PCNSE #PCNSC

 

A fu***ing nerd!!
L1 Bithead

Re: BPA on 1.1.46.1 Don't Work

Hello,

 

Any news about that topic?

 

I update to 1.1.47 version and the problem still the same.

 

I'm trying to analyze a 8.1.9-h4 config version.

 

Thanks,

 

Bruno Fernando

Security Consultant

#PCNSE #PCNSC

A fu***ing nerd!!
L4 Transporter

Re: BPA on 1.1.46.1 Don't Work

Try to update Expedition to 1.1.48.2.

 

While update, you will see that it mentions that you need to update Python to 3.7, and it will tell you which script to execute for this to take place (which it is bash /var/www/html/OS/BPA/updateBPA306.sh as root).

You will require internet connection for this process.

Don't forget to update Expedition first.

Like what you see?

Show your appreciation!

Click Like if a post is helpful to you or if you just want to show your support.

Click Accept as Solution to acknowledge that the answer to your question has been provided.

The button appears next to the replies on topics you’ve started. The member who gave the solution and all future visitors to this topic will appreciate it!

These simple actions take just seconds of your time, but go a long way in showing appreciation for community members and the Live Community as a whole!

The Live Community thanks you for your participation!