After upgrading a pair of PA-3050 to 8.0.4, very slow throughput, reduced network connection speeds

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

After upgrading a pair of PA-3050 to 8.0.4, very slow throughput, reduced network connection speeds

After upgrading a pair of PA-3050 to 8.0.4, very slow throughput, reduced network connection speeds

 

Before upgrading from 8.0.2 to 8.0.4, we hace average speeds of 18/18 Mbps with other headquarters, and 100/100 with Internet.


After upgrading to 8.0.2, we have very slow connection with headquarters and Internet, average speeds of 300 Kbps with headquarters, and 30/1 Mbps with Internet

 

Any ideas befor downgrading?

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

After downgrading to 8.0.2, issue dissapeared. Something buggy in 8.0.4

View solution in original post

8 REPLIES 8

L6 Presenter

Hi,

 

* get tech support file from the device(s)

* get ACC report (application/traffic usage) 

* check physical side (CRC interface errors etc) 

* check MP and DP CPU utilisation

* get TAC on the phone 

Cyber Elite
Cyber Elite

Hello,

Is it possible you have a speed duplex mismatch? Just a thought.

 

Regards,

After downgrading to 8.0.2, issue dissapeared. Something buggy in 8.0.4

L2 Linker

I've had the same issue with a PA-220

L6 Presenter

Would be nice to report this issue to TAC providing tech support files etc. If there is a bug, then it will be addressed in the next release 8.0.5 

L0 Member

Just had a similar issue upgrading a PA-820 from 8.0.2 to 8.0.5

throughput prior to upgrade was around 750Mbps, post upgrade under 4.

reverting to 8.0.2 resolved the issue.

 

Didn't want to spend time troubleshooting currently, but will likely attempt upgrading to 8.0.4 in the near future.

Starting with PAN-OS 8.0.3 (in some cases also in PAN-OS 8.0.2 and perhaps also in combination with SSLProxy) it seems to be that there are massive problems with QoS. If you intend to upgrade again to 8.0.4 and experience the same issue, try to disable QoS. In addition it is not solved in PAN-OS 8.0.5.

We have multiple cases open regarding these issues ...

L3 Networker

@vsys_remo @ConfederacionJucar @KWisniewski

 

Seems to be fixed in 8.0.6 (PAN-82095)

Like what you see?

Show your appreciation!

Click Like if a post is helpful to you or if you just want to show your support.

Click Accept as Solution to acknowledge that the answer to your question has been provided.

The button appears next to the replies on topics you’ve started. The member who gave the solution and all future visitors to this topic will appreciate it!

These simple actions take just seconds of your time, but go a long way in showing appreciation for community members and the LIVEcommunity as a whole!

The LIVEcommunity thanks you for your participation!