Botnet reporting error command failed with no output

cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
Announcements
Please sign in to see details of an important advisory in our Customer Advisories area.

Botnet reporting error command failed with no output

L3 Networker

Hi All,

Did a replacement of a PA FW 5260 (pan-os 10.1.x) with a 5420 (pan-os 10.2.7)

everything is working as expected.. however not able to view any botnet reports.

botnet config in place under monitor\botnet\configuration.

licenses are in place and updates up to date.

in URL logs i can see logs for malware categories and blocked as expected.

when i go to the monitor tab, select botnet, i get a pop message saying 'command failed with no output'

if i view the botnet.log file i see the following:

 

FW01(active)> less mp-log botnet.log
......
2024/01/08 02:13:02 get daily log
2024/01/08 02:13:03 data log collection done
2024/01/08 02:13:07 threat log collection done
2024/01/08 02:13:10 url log collection done
2024/01/08 02:13:10 update_progress: progress_file is empty: . Return.
2024/01/08 02:13:10 readThreat: filenames: ['/opt/panlogs/botnet//20240107/threat.log']
2024/01/08 02:13:11 readData: filenames: ['/opt/panlogs/botnet//20240107/data.log']
2024/01/08 02:13:11 readUrl: filenames: ['/opt/panlogs/botnet//20240107/url.log']
2024/01/08 02:13:11 readTraffic: filenames: ['/opt/panlogs/botnet//20240107/traffic.log']
2024/01/08 02:13:11 load logs complete...
2024/01/08 02:13:11 update_progress: progress_file is empty: . Return.
2024/01/08 02:13:11 update_progress: progress_file is empty: . Return.

 

so it seems PA is unable to correlate these malware logs into the botnet report.

 

any ideas?

thanks in adv

1 accepted solution

Accepted Solutions

Cyber Elite
Cyber Elite

@PA_nts,

You're running into PAN-220180 which hasn't been resolved yet in 10.2 

View solution in original post

2 REPLIES 2

Cyber Elite
Cyber Elite

@PA_nts,

You're running into PAN-220180 which hasn't been resolved yet in 10.2 

L3 Networker

Thanks BPry,

yes saw this yesterday also in the release notes for 11.0.3 - however not sure to upgrade to 11.0.3 as it is not a preferred release as yet and seems to have issues with memory leaks also hence want to avoid 11.0.3 for now..

and 11.0.2-h2 is the preferred release atm but not seem resolved in here also. so a bit stuck between a rock and a hard place atm.

another option would be to downgrade to 10.1.x possibly..

thanks

 

  • 1 accepted solution
  • 427 Views
  • 2 replies
  • 0 Likes
Like what you see?

Show your appreciation!

Click Like if a post is helpful to you or if you just want to show your support.

Click Accept as Solution to acknowledge that the answer to your question has been provided.

The button appears next to the replies on topics you’ve started. The member who gave the solution and all future visitors to this topic will appreciate it!

These simple actions take just seconds of your time, but go a long way in showing appreciation for community members and the LIVEcommunity as a whole!

The LIVEcommunity thanks you for your participation!