HA1 Backup Down - PA220 9.0.4

Reply
Highlighted
L1 Bithead

HA1 Backup Down - PA220 9.0.4

Hi All,

I have followed the PA design for creating an HA Active/Passive pair of PA220s.

 

I see however that HA1 Backup is showing red/down.

 

Attached are the relevant sections and a High Level Topology of the HA setup.

 

Any advice?

If I reboot the active PA the Passive one does take over so not sure what issues this HA1 is causing if any.

Also, the management ports are plugged into same vlan and same subnet, both accessible.

 

Thanks

 

HA Screen 2.JPGHA Screen 1.JPGHA Screen.JPGPA Topology.JPG


Accepted Solutions
Highlighted
L4 Transporter

Re: HA1 Backup Down - PA220 9.0.4

What is the mgmt interface IP address on both units.

 

The HA1 backup IP address should be the other HA member mgmt interface address.   (Not as what you shown as 192.168.1.2)

View solution in original post


All Replies
Highlighted
L3 Networker

Re: HA1 Backup Down - PA220 9.0.4

Hello @rgrant2020 

Do you have by chance configured a filter on Device --> Setup --> Interfaces --> Management --> Permitted IP Addresses?

If you, you need to add the IPs of your management interfaces as well.

Highlighted
L1 Bithead

Re: HA1 Backup Down - PA220 9.0.4

Hi,

 

Thanks for the suggestion.No filter at the moment so any ip should be allowed.

Highlighted
L4 Transporter

Re: HA1 Backup Down - PA220 9.0.4

What is the mgmt interface IP address on both units.

 

The HA1 backup IP address should be the other HA member mgmt interface address.   (Not as what you shown as 192.168.1.2)

View solution in original post

Highlighted
L1 Bithead

Re: HA1 Backup Down - PA220 9.0.4

You are correct The guide was confusing. I have amended each to point to the others Management IP and the link is now Green / Up.

 

Thanks a lot for that Nextgen, appreciated.

Highlighted
L1 Bithead

Re: HA1 Backup Down - PA220 9.0.4

Although on the GUI is now showing down again. I wonder if it is a bug. From the CLI, the HA1 Peer Backup shows up on both devices.

Highlighted
L4 Transporter

Re: HA1 Backup Down - PA220 9.0.4

Did you refresh the WebUI?

Highlighted
L1 Bithead

Re: HA1 Backup Down - PA220 9.0.4

Should have updated folks. It came back green and has stayed up since

Like what you see?

Show your appreciation!

Click Like if a post is helpful to you or if you just want to show your support.

Click Accept as Solution to acknowledge that the answer to your question has been provided.

The button appears next to the replies on topics you’ve started. The member who gave the solution and all future visitors to this topic will appreciate it!

These simple actions take just seconds of your time, but go a long way in showing appreciation for community members and the Live Community as a whole!

The Live Community thanks you for your participation!