No Objects after successful Fortinet import in Palo Alto Expedition

Reply
Highlighted
L1 Bithead

No Objects after successful Fortinet import in Palo Alto Expedition

After 'successfully' importing a FortiGate configuration file into Palo Alto Expedition, I do not see any Address Objects or Security Rules. I do see the Interfaces and Security Zones.

 

The FortiGate configuration file was exported using FortiiManager v6.0.7. The FortiGate is running firmware 6.0.6 in HA Mode Active-Passive. My Expedition version is 1.1.51.

 

What are the supported FortiGate versions for this version of Expedition?

 

Is there any way to investigate what happens during the configuration import phase?


Accepted Solutions
Highlighted
Cyber Elite

Re: No Objects after successful Fortinet import in Palo Alto Expedition

@Solvinity,

I'm not sure how FortiManager actually exports the configuration. If you run the 'show full-configuration' command from the CLI and save the output to a text file and put that through Expedition it shouldn't give you any issues. Alternatively, exporting the config file directly from the GUI would give you the config in the same format. 

I'm guessing that something with how FortiManager exports the firewalls configuration is giving expedition issues. 

View solution in original post


All Replies
Highlighted
Cyber Elite

Re: No Objects after successful Fortinet import in Palo Alto Expedition

@Solvinity,

I'm not sure how FortiManager actually exports the configuration. If you run the 'show full-configuration' command from the CLI and save the output to a text file and put that through Expedition it shouldn't give you any issues. Alternatively, exporting the config file directly from the GUI would give you the config in the same format. 

I'm guessing that something with how FortiManager exports the firewalls configuration is giving expedition issues. 

View solution in original post

Like what you see?

Show your appreciation!

Click Like if a post is helpful to you or if you just want to show your support.

Click Accept as Solution to acknowledge that the answer to your question has been provided.

The button appears next to the replies on topics you’ve started. The member who gave the solution and all future visitors to this topic will appreciate it!

These simple actions take just seconds of your time, but go a long way in showing appreciation for community members and the Live Community as a whole!

The Live Community thanks you for your participation!