Not able to Ping

Reply
Highlighted
L1 Bithead

Not able to Ping

 

 

I have l3 switch , new vlan is created and its default gateway is PA FW..A machine when connected to trust interface eth1/2 is able to access the internet...but when machines are connected to switch with trust IP range,internet is not working.

My machines are not able to access internet,but when i connect a single machine to FW Trust Lan interface internet is working.

 

Default route is given on FW is 0.0.0.0/0 and next hop is ISP Ip(182.71.x.x)..kindly tell me what need to done for machine to get internet.

Highlighted
L7 Applicator

i would guess your switch port is set to trunk mode or is otherwise tagging it's packets with a VLAN tag which the firewall will ignore if you did not create a tagged subinterface

 

the solution is to create a tagged sub interface on the firewall that matches the .1q tag and hsas the IP and zone configuration

Tom Piens - PANgurus.com
Find my book at amazon.com/dp/1789956374
Highlighted
L1 Bithead

Firewall and switch interface vlan are in the same net? If not, try putting a static route on firewall
Destination -> Desktop network -> next-hop interface vlan of the switch.

Like what you see?

Show your appreciation!

Click Like if a post is helpful to you or if you just want to show your support.

Click Accept as Solution to acknowledge that the answer to your question has been provided.

The button appears next to the replies on topics you’ve started. The member who gave the solution and all future visitors to this topic will appreciate it!

These simple actions take just seconds of your time, but go a long way in showing appreciation for community members and the Live Community as a whole!

The Live Community thanks you for your participation!