OSError: [Errno20] Not a directory: '/mnt/swm' during upgrade attempt

Reply
Highlighted
L1 Bithead

OSError: [Errno20] Not a directory: '/mnt/swm' during upgrade attempt

Hi,

 

Anyone got a message like this ?

 

Warnings:

Details:Failed to install 7.1.9-h4 with the following errors.

SW version is 7.1.9-h4

Installing [content ] into partition "pancfg"

Traceback (most recent call last):

  File "/usr/local/bin/swm", line 10, in ?

    swmmain.main(sys.argv[1:])

  File "/usr/share/pan-swm/swmmain.py", line 94, in main

    UI.runCommand(H)

  File "/usr/share/pan-swm/swmcli.py", line 172, in runCommand

    cmd(self.extcmds)

  File "/usr/share/pan-swm/swmcli.py", line 350, in do_install

    swm.swmSwRelease(self, img, patch).install()

  File "/usr/lib/python2.4/site-packages/swm/release.py", line 778, in install

    self.directed_install(cn, p, bootstrap=bootStrap)

  File "/usr/lib/python2.4/site-packages/swm/release.py", line 716, in directed_install

    rv = swc.install(cn)

  File "/usr/lib/python2.4/site-packages/swm/release.py", line 89, in install

    return self._install(c)

  File "/usr/lib/python2.4/site-packages/swm/release.py", line 398, in _install

    p.mount()

  File "/usr/lib/python2.4/site-packages/swm/part.py", line 131, in mount

    os.makedirs(self.dir())

  File "/usr/lib/python2.4/os.py", line 156, in makedirs

    makedirs(head, mode)

  File "/usr/lib/python2.4/os.py", line 159, in makedirs

    mkdir(name, mode)

OSError: [Errno 20] Not a directory: '/mnt/swm'

Failed to install   version  7.1.9-h4  type  panos

 

Any solution ?

 

Cheers,

 

Rav

Highlighted
Cyber Elite

Re: OSError: [Errno20] Not a directory: '/mnt/swm' during upgrade attempt

Well I'm pretty sure it's right in the sense that /mnt/swm doesn't appear to be a PA directory. I would delete of the image and redownload it and try again and see if you get the same error. 

Highlighted
L1 Bithead

Re: OSError: [Errno20] Not a directory: '/mnt/swm' during upgrade attempt

Well,

 

I've already tried your fix with: 7.1.9 reinstall, 7.1.8 downgrade, 7.1.9-h4, 7.1.10 upgrade,

disk space cleaned  

all the time the same error

 

i.e.

 

 

show jobs id 545

 

Enqueued              Dequeued           ID                              Type                         Status Result Completed

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2017/06/25 22:34:30   22:34:30          545                         SWInstall                            FIN   FAIL 22:34:35 

Warnings:

Details:Failed to install 7.1.9-h4 with the following errors.

SW version is 7.1.9-h4

Installing [content ] into partition "pancfg"

Traceback (most recent call last):

  File "/usr/local/bin/swm", line 10, in ?

    swmmain.main(sys.argv[1:])

  File "/usr/share/pan-swm/swmmain.py", line 94, in main

    UI.runCommand(H)

  File "/usr/share/pan-swm/swmcli.py", line 172, in runCommand

    cmd(self.extcmds)

  File "/usr/share/pan-swm/swmcli.py", line 350, in do_install

    swm.swmSwRelease(self, img, patch).install()

  File "/usr/lib/python2.4/site-packages/swm/release.py", line 778, in install

    self.directed_install(cn, p, bootstrap=bootStrap)

  File "/usr/lib/python2.4/site-packages/swm/release.py", line 716, in directed_install

    rv = swc.install(cn)

  File "/usr/lib/python2.4/site-packages/swm/release.py", line 89, in install

    return self._install(c)

  File "/usr/lib/python2.4/site-packages/swm/release.py", line 398, in _install

    p.mount()

  File "/usr/lib/python2.4/site-packages/swm/part.py", line 131, in mount

    os.makedirs(self.dir())

  File "/usr/lib/python2.4/os.py", line 156, in makedirs

    makedirs(head, mode)

  File "/usr/lib/python2.4/os.py", line 159, in makedirs

    mkdir(name, mode)

OSError: [Errno 20] Not a directory: '/mnt/swm'

Failed to install   version  7.1.9-h4  type  panos

 

:^S

Highlighted
L1 Bithead

Re: OSError: [Errno20] Not a directory: '/mnt/swm' during upgrade attempt

Really no response ?

Nobody's facing this issue ?

 Also support ?

 

Wierd...

Highlighted
Cyber Elite

Re: OSError: [Errno20] Not a directory: '/mnt/swm' during upgrade attempt

@RavKam,

Have you opened a case with TAC? 

Highlighted
L1 Bithead

Re: OSError: [Errno20] Not a directory: '/mnt/swm' during upgrade attempt

not yet as assumed that :

-it's quite common issue

-never had such problem during past 6 upgrades

but looks like I'm the first hit by this...

Highlighted
L3 Networker

Re: OSError: [Errno20] Not a directory: '/mnt/swm' during upgrade attempt

What model firewall are you having problem with? I had similar problems with PA-200 which I had to RMA. Then there is this:

 

https://support.paloaltonetworks.com/PA200ValidationTool

 

There is an issue with some of the PA-200's and their SSDs.

Like what you see?

Show your appreciation!

Click Like if a post is helpful to you or if you just want to show your support.

Click Accept as Solution to acknowledge that the answer to your question has been provided.

The button appears next to the replies on topics you’ve started. The member who gave the solution and all future visitors to this topic will appreciate it!

These simple actions take just seconds of your time, but go a long way in showing appreciation for community members and the Live Community as a whole!

The Live Community thanks you for your participation!