Not able to apply QoS profile to interface

cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

Not able to apply QoS profile to interface

L4 Transporter

I am preparing firewall for interface change, and moving 2 sub interfaces to a separate aggregate ethernet.

 

Current

AE1.10, .20, .30, .40

 

Upcoming

AE1.10, .20

AE10.30, .40

 

I have already created aggregate and its subinterfaces and are disabled, added fake IP/s routes and created NAT rules using new interfaces, to make it easier on the change day. 

 

What I can't do is apply QoS profile to these subinterfaces. They are L3 perfectly valid although fake IPs.

Under Physical interface, I can see other interfaces but not AE10

I also enabled one of the physical interfaces(although link is down), in aggregate but no change.

FWs are panorama managed(10.1.6), What am I missing?

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

L7 Applicator

You should talk to support.

I tested and see similar issue.

Worked with lower ae id's up to 8.

9 and 10 were not visible any more.

Enterprise Architect, Security @ Cloud Carib Ltd
ACE, PCNSE, PCNSI

View solution in original post

8 REPLIES 8

L7 Applicator

Are you checking under "Clear Text Traffic" tab and "Destination Interface" droppdown and subinterface is not there?

Enterprise Architect, Security @ Cloud Carib Ltd
ACE, PCNSE, PCNSI

@Raido_Rattameister Here is the screenshot.  Adding QoS interface and under Physical Interface > Interface Name , there is no AE10

image.png

image.pngimage.png

 

Hi @raji_toor ,

 

Have you commited the configuration that is creating the new aggregated interface? And I think you may need to push it to the firewall and not only commit to Panorama.

L7 Applicator

Subinterfaces are not accessible from "Physical Interface" tab.

You can configure subinterface based settings under "Clear Text Traffic" tab.

Enterprise Architect, Security @ Cloud Carib Ltd
ACE, PCNSE, PCNSI
Like what you see?

Show your appreciation!

Click Like if a post is helpful to you or if you just want to show your support.

Click Accept as Solution to acknowledge that the answer to your question has been provided.

The button appears next to the replies on topics you’ve started. The member who gave the solution and all future visitors to this topic will appreciate it!

These simple actions take just seconds of your time, but go a long way in showing appreciation for community members and the LIVEcommunity as a whole!

The LIVEcommunity thanks you for your participation!