Azure Deployment instructions don't work - web interface won't load

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Azure Deployment instructions don't work - web interface won't load

L0 Member

I tried deploying the vm series firewall in an Azure environment using the steps here 

 

https://docs.paloaltonetworks.com/vm-series/9-1/vm-series-deployment/set-up-the-vm-series-firewall-o... 

 

I followed every step exactly as indicated but when I got to step 5 the web interface won't load, it just gives "This site can’t be reached" (Google Chrome) or "Hmmm… can't reach this page" (Edge) error and there's a banner at the top of the VM page in Azure saying "<> virtual machine agent status is not ready. Troubleshoot the issue". Clearly there are other steps involved that the instructions are not talking about.

 

How do I get this to work?

1 REPLY 1

Cyber Elite
Cyber Elite

Hi @ScottShorkey ,

Not able to reach firewall management in most case could be due to misconfigured Network Security Group on the mgmt interface.

However the message for "machine agent status not ready" is strange...

 

Are you sure you have sufficient permissions in the Azure console?

Have you tried to use ARM template? For example this one - https://github.com/PaloAltoNetworks/azure/tree/master/vmseries-simple-template

Like what you see?

Show your appreciation!

Click Like if a post is helpful to you or if you just want to show your support.

Click Accept as Solution to acknowledge that the answer to your question has been provided.

The button appears next to the replies on topics you’ve started. The member who gave the solution and all future visitors to this topic will appreciate it!

These simple actions take just seconds of your time, but go a long way in showing appreciation for community members and the LIVEcommunity as a whole!

The LIVEcommunity thanks you for your participation!