Rule Hit is 0

Reply
kraszkie
L0 Member

Rule Hit is 0

Hello,

 

I would like to use Expedition (1.1.89) to clean up my rules on PA.I have a lot of 0 hit count rules in FW and I want to deleted them by multi edit. Now after import configuration from Palo Alto (Pan OS 9.1.5) I see in project->Polices that I have 0 Rule hit on all rules (I also try to retrieve rule hits).

How to import configuration form PA with real usage of rules ?

 

image.png

 

Logs from panReadOrders.log

Checking: ApiRuleHitsReport
Tue, 12 Jan 2021 03:26:59 -0600 Start Task

Warning: Error while sending STMT_PREPARE packet. PID=18496 in /var/www/html/libs/vendor/doctrine/dbal/lib/Doctrine/DBAL/Driver/PDOConnection.php on line 77
Tue, 12 Jan 2021 03:26:59 -0600 End Task

dgildelaig
L5 Sessionator

My guess is that you still need to request the hit information.

 

The configuration itself does not contain hit counts, so you need to make a request to the FW to get the hit-counts.

 

This action is within the contextual menu that you get by right-clicking on the security rules: "PanOS Device -> Retrieve Rule-Hit"

 

Make sure you have defined the log connector to be able to request this information to your firewall (under Plugins tab)

Like what you see?

Show your appreciation!

Click Like if a post is helpful to you or if you just want to show your support.

Click Accept as Solution to acknowledge that the answer to your question has been provided.

The button appears next to the replies on topics you’ve started. The member who gave the solution and all future visitors to this topic will appreciate it!

These simple actions take just seconds of your time, but go a long way in showing appreciation for community members and the LIVEcommunity as a whole!

The LIVEcommunity thanks you for your participation!