Active Directory Users & Computers Latency with GlobalProtect

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Active Directory Users & Computers Latency with GlobalProtect

L1 Bithead

Hello All

anyone still experiencing high latency with ADUC, i tried several version of globalprotect, including the recent one 5.2.3-22, it takes me 5 to 10 min to search/display in AD users and computers. this issue keeps happening and did not see any concrete resolution from Palo Alto.

the only version from what i tried which does not have this issue is 5.0.8.

i saw several threads talking about changing registry value, or executing commands with powershell. for a regular users without knowledge or high privileges on their business PCs to do so,  what is the solution ???

should i stick to version 5.0.8 and forget the new versions released by Palo Alto. 

i will appreciate any help/comments to find a solution to this chronic ongoing issue.

thank you

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

L1 Bithead

The issues has been fixed in version 5.1.6. I have tested and it's working great. Thanks

here the bug id

GPC-11466
Fixed an issue on Windows 10 endpoints where the Active Directory Users and Computers (ADUC) application experienced high latency when users established a GlobalProtect connection.

View solution in original post

9 REPLIES 9

Cyber Elite
Cyber Elite

Hello there.

 

Generally, the GP client is generally used for connecting remotely from device to corporate network.

I am not aware, once a client to site VPN is established, that the GP client itself causes slowness in the network.

 

Other reasons for this could be, Content profiles, Zone Protection, DoS protection profiles, etc.

 

What info can you share with the group?

Help the community: Like helpful comments and mark solutions

L1 Bithead

The issues has been fixed in version 5.1.6. I have tested and it's working great. Thanks

here the bug id

GPC-11466
Fixed an issue on Windows 10 endpoints where the Active Directory Users and Computers (ADUC) application experienced high latency when users established a GlobalProtect connection.

In 5.1.6 it was fixed, but in 5.2.3-22 it seems to be broken again. It just took 22 minutes to open ADUC on my workstation.

L2 Linker

Using 5.2.3 and this seems to be broken again.  I believe it has something to do with the split DNS config introduced in 5.2.  Can someone confirm?

I have faced this issue in GP v5.2.4 as well.

--
"The Simplicity is the ultimate sophistication." - Leonardo da Vinci.

I confirm, 5.2.3 and 5.2.4 are having issue with ADUC (active directory users and computers). i rolled back to 5.1.6 for now

It looks okay in GP 5.1.7.

--
"The Simplicity is the ultimate sophistication." - Leonardo da Vinci.

L0 Member

5.2.8 is having issue with ADUC (active directory users and computers). It takes about 4 to 5 min to open ADUC.

Try shutting off IPv6 on your workstation, I know that has fixed the issue for some other users.

Like what you see?

Show your appreciation!

Click Like if a post is helpful to you or if you just want to show your support.

Click Accept as Solution to acknowledge that the answer to your question has been provided.

The button appears next to the replies on topics you’ve started. The member who gave the solution and all future visitors to this topic will appreciate it!

These simple actions take just seconds of your time, but go a long way in showing appreciation for community members and the LIVEcommunity as a whole!

The LIVEcommunity thanks you for your participation!