AE Interface down during failover

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

AE Interface down during failover

L4 Transporter

We recently had a failover event during a normal upgrade of the firewall (10.0.1 -> 10.0.4). The LACP aggregate interface on the Cisco switch / Firewall did not come up during this time, which resulted in a longer than expected outage. Powered down firewall to restore original firewall connection.

 

We are using Active/Passive pair with PA-820.

Passive state link set to Auto. 

Preemptive and Link Monitoring enabled.

 

Just to confirm that the switch should also be set to passive LACP in this instance as well?
 
It is interesting that this was the same configuration we had on the PA220 and it seemed to work.
 

 

 

> show lacp aggregate-ethernet all
LACP:

**********************************************************************************
AE group: ae1
Members:          Bndl Rx state       Mux state  Sel state
  ethernet1/1     no   Port Disabled  Detached   Unselected(Link down)
  ethernet1/3     no   Port Disabled  Detached   Unselected(Link down)
Status:           Enabled
Mode:             Passive
Rate:             Slow
Max-port:         2
Fast-failover:    Enabled
Pre-negotiation:  Disabled
Local:            System Priority: 32768
System MAC:      84:d4:12:f8:89:01
                  Key:             48
Partner:          System Priority: 0
                  System MAC:      00:00:00:00:00:00
                  Key:             0
Port State
--------------------------------------------------------------------------------
Interface                 Port
              Number Priority  Mode    Rate  Key      State
--------------------------------------------------------------------------------
ethernet1/1    16     32768    Passive Slow  48       0x44
Partner        0      0        Passive Slow  0        0x00

ethernet1/3    18     32768    Passive Slow  48       0x44
Partner        0      0        Passive Slow  0        0x00

Port Counters
--------------------------------------------------------------------------------
Interface         LACPDUs         Marker      Marker Response       Error
              Sent     Recv     Sent Recv     Sent     Recv     Unknown  Illegal
--------------------------------------------------------------------------------
ethernet1/1    0        0        0    0        0        0        0        0
ethernet1/3    0        0        0    0        0        0        0        0

**********************************************************************************
AE group: ae2
Members:          Bndl Rx state       Mux state  Sel state
  ethernet1/2     no   Port Disabled  Detached   Unselected(Link down)
  ethernet1/4     no   Port Disabled  Detached   Unselected(Link down)
Status:           Enabled
Mode:             Passive
Rate:             Slow
Max-port:         8
Fast-failover:    Enabled
Pre-negotiation:  Disabled
Local:            System Priority: 32768
                  System MAC:      84:d4:12:f8:89:01
                  Key:             49
Partner:          System Priority: 0
                  System MAC:      00:00:00:00:00:00
                  Key:             0
Port State
--------------------------------------------------------------------------------
Interface                 Port
              Number Priority  Mode    Rate  Key      State
--------------------------------------------------------------------------------
ethernet1/2    17     32768    Passive Slow  49       0x44
Partner        0      0        Passive Slow  0        0x00

ethernet1/4    19     32768    Passive Slow  49       0x44
Partner        0      0        Passive Slow  0        0x00

Port Counters
--------------------------------------------------------------------------------
Interface         LACPDUs         Marker      Marker Response       Error
              Sent     Recv     Sent Recv     Sent     Recv     Unknown  Illegal
--------------------------------------------------------------------------------
ethernet1/2    0        0        0    0        0        0        0        0
ethernet1/4    0        0        0    0        0        0        0        0

 

2 REPLIES 2

Cyber Elite
Cyber Elite

@FarzanaMustafa 

 

Seems 10.0.4 is new code  and is not recommended yet by PA.

For LACP one side needs to be in passive mode. 
In your case it is PA then Switch must be in active mode.

 

Regards
  

MP

Thank you @MP18 

 

We have been told by Palo Alto that we need to run the 10.0.4 for some security related reasons.

 

I realized that 'Enable HA in Passive State' box is not ticked. I am planning to test the failover again by using the settings below.

 

ae1
Mode Passive
Transmission rate Fast
Enable in HA Passive state Selected

ae2
Mode Passive
Transmission rate Fast
Enable in HA Passive state Selected

 

Is there any logs (pls provide the commands) I need to collect during failover if it doesn't work?

I will get the Tech Support file after the change.

AE Interface.png

Like what you see?

Show your appreciation!

Click Like if a post is helpful to you or if you just want to show your support.

Click Accept as Solution to acknowledge that the answer to your question has been provided.

The button appears next to the replies on topics you’ve started. The member who gave the solution and all future visitors to this topic will appreciate it!

These simple actions take just seconds of your time, but go a long way in showing appreciation for community members and the LIVEcommunity as a whole!

The LIVEcommunity thanks you for your participation!