GlobalProtect 3.1.4-7 + N600 Wireless Dual Band Gigabit Router (TL-WDR3600) problems

cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

GlobalProtect 3.1.4-7 + N600 Wireless Dual Band Gigabit Router (TL-WDR3600) problems

L1 Bithead

Regards,

 

have GlobalProtect 3.1.4-7 + N600 Wireless Dual Band Gigabit Router (TL-WDR3600).

When using wifi everything is OK.

When using LAN (UTP cable) VPN connection trough GP is interupcted periodicaly for couple of pings and then restored back.

 

Im losing my nerves with this one.

If connected trough LAN without Router (direct to the modem) everything works fine aswell with wireless trough router!

But router trough LAN not!!!

 

Please help me!

 

PanGP Service Debug Log (interruption was around 16.03):

 

eckDriverData() failed
00000000: 01 80 c2 00 00 0e 02 50  41 00 00 01 88 cc 02 07  
00000010: 04 02 50 41 00 00 01 04  07 03 02 50 41 00 00 01  
00000020: 06 02 0e 11 fe 09 00 12  0f 01 03 00 01 00 00 fe  
00000030: 07 00 12 bb 01 00 01 01  00 00                      ........ ..
(T2724) 12/17/16 16:00:27:255 Info ( 935): Setting debug level to 5
(T2724) 12/17/16 16:00:27:255 Debug(7269): Set m_bPreviousSwitchOffMsg to 0
(T2712) 12/17/16 16:00:27:255 Info (1957): Setting debug level to 5
(T6836) 12/17/16 16:00:34:984 Debug( 438): HipMissingPatchThread: now is 1481986834, last hip check is 1481986789, hip check interval is 3600000
(T6836) 12/17/16 16:00:34:984 Debug( 443): HipMissingPatchThread: wait 3525000 ms
(T4264) 12/17/16 16:03:52:810 Info ( 729): Too many outstanding keepalive, timeout
(T4264) 12/17/16 16:03:52:810 Info ( 433): VPN timeout -1, get out of ProcMonitor
(T4264) 12/17/16 16:03:52:810 Debug( 218): Disconnect udp socket
(T4264) 12/17/16 16:03:52:810 Debug( 322): unset network
(T4264) 12/17/16 16:03:52:810 Debug(2877): Unset 7 routes
(T4264) 12/17/16 16:03:52:810 Debug(2896): UnsetRoutes: DeleteIpForwardEntry[0] (10.0.0.0)
(T4264) 12/17/16 16:03:52:810 Debug(2896): UnsetRoutes: DeleteIpForwardEntry[1] (172.16.0.0)
(T4264) 12/17/16 16:03:52:810 Debug(2896): UnsetRoutes: DeleteIpForwardEntry[2] (192.168.0.0)
(T4264) 12/17/16 16:03:52:810 Debug(2896): UnsetRoutes: DeleteIpForwardEntry[3] (10.19.2.1)
(T4264) 12/17/16 16:03:52:810 Debug(2896): UnsetRoutes: DeleteIpForwardEntry[4] (10.19.2.11)
(T4264) 12/17/16 16:03:52:810 Debug(2893): UnsetRoutes: DeleteIpForwardEntry[5] (10.19.2.1) failed (Element not found.
)
(T4264) 12/17/16 16:03:52:810 Debug(2893): UnsetRoutes: DeleteIpForwardEntry[6] (10.19.2.11) failed (Element not found.
)
(T4264) 12/17/16 16:03:52:810 Debug(2914): UnsetRoutes: DeleteIpForwardEntry(194.6.***.**)
(T4264) 12/17/16 16:03:52:812 Info (3796): RemoveGatewayInRouteTable(vnicIdx=20)
(T4264) 12/17/16 16:03:52:812 Debug(1229): no flushdns key set
(T4264) 12/17/16 16:03:52:812 Debug(4637): DLSA, savedMetric1Routes not present, do not need to restore
(T4264) 12/17/16 16:03:52:812 Debug(4125): DLSA, RestoreProxySetting now
(T4264) 12/17/16 16:03:52:812 Debug(4142): ProxyDisabledByMe is false or not present, leave RestoreProxySetting now
(T4264) 12/17/16 16:03:52:819 Debug(1104): PreviousDNSInfo not exit, do not need to restore, ret=00000002
(T4264) 12/17/16 16:03:52:819 Debug(  23): Thread 848 has been created.
(T4264) 12/17/16 16:03:52:819 Info (  26): create thread 00000000000004E8
(T4264) 12/17/16 16:03:52:819 Debug( 509): remove dns setting failed with ret = 00000002
(T848) 12/17/16 16:03:52:819 Debug( 862): flushdns, RestoreSSIDTask does not exist, do not need to restore, ret=00000002
(T4264) 12/17/16 16:03:52:843 Debug(2620): UnsetDNSSuffixSearchOrder returns 0
(T4264) 12/17/16 16:03:52:858 Debug(2625): UnsetDNSServerSearchOrder returns 0
(T4264) 12/17/16 16:03:52:874 Debug(2627): UnsetWINSServer returns 68
(T4264) 12/17/16 16:03:52:874 Debug( 160): Trying to do ipsec connection to 194.6.***.**[4501]
(T4264) 12/17/16 16:03:52:874 Info ( 172): Connected to: 194.6.***.**[4501], Sending keep alive to ipsec socket...
(T4264) 12/17/16 16:03:52:874 Info ( 204): Connected ipsec to 194.6.***.**(4501)
(T4264) 12/17/16 16:03:52:874 Info ( 267): tunnel to 194.6.***.** connected
(T4264) 12/17/16 16:03:52:955 Debug( 286): PsvRegister done
(T4264) 12/17/16 16:03:52:955 Debug( 455): Retry start succeeded
(T4264) 12/17/16 16:03:52:955 Debug(3716): In SetGatewayRoute: The original route table:
(T4264) 12/17/16 16:03:52:955 Debug( 138): Destination      NetMask          Gateway          Inf Metric
(T4264) 12/17/16 16:03:52:955 Debug( 153): 0.0.0.0          0.0.0.0          192.168.0.1      4   20    
(T4264) 12/17/16 16:03:52:955 Debug( 153): 127.0.0.0        255.0.0.0        127.0.0.1        1   306   
(T4264) 12/17/16 16:03:52:955 Debug( 153): 127.0.0.1        255.255.255.255  127.0.0.1        1   306   
(T4264) 12/17/16 16:03:52:955 Debug( 153): 127.255.255.255  255.255.255.255  127.0.0.1        1   306   
(T4264) 12/17/16 16:03:52:955 Debug( 153): 192.168.0.0      255.255.255.0    192.168.0.102    4   276   
(T4264) 12/17/16 16:03:52:955 Debug( 153): 192.168.0.102    255.255.255.255  192.168.0.102    4   276   
(T4264) 12/17/16 16:03:52:955 Debug( 153): 192.168.0.255    255.255.255.255  192.168.0.102    4   276   
(T4264) 12/17/16 16:03:52:955 Debug( 153): 192.168.***.***  255.255.255.255  192.168.***.***  6   256   
(T4264) 12/17/16 16:03:52:955 Debug( 153): 224.0.0.0        240.0.0.0        127.0.0.1        1   306   
(T4264) 12/17/16 16:03:52:955 Debug( 153): 224.0.0.0        240.0.0.0        192.168.0.102    4   276   
(T4264) 12/17/16 16:03:52:955 Debug( 153): 224.0.0.0        240.0.0.0        192.168.***.***  6   256   
(T4264) 12/17/16 16:03:52:955 Debug( 153): 255.255.255.255  255.255.255.255  127.0.0.1        1   306   
(T4264) 12/17/16 16:03:52:955 Debug( 153): 255.255.255.255  255.255.255.255  192.168.0.102    4   276   
(T4264) 12/17/16 16:03:52:955 Debug( 153): 255.255.255.255  255.255.255.255  192.168.***.***  6   256   
(T4264) 12/17/16 16:03:52:955 Debug(3726): SetGatewayRoute: GetBestRoute() returns Dest:0.0.0.0 Mask:0.0.0.0 if_index=4 metric1=20
(T4264) 12/17/16 16:03:52:955 Debug(3744): Created gateway route (194.6.***.**) succeeds
(T4264) 12/17/16 16:03:52:955 Debug(  23): Thread 4208 has been created.
(T4264) 12/17/16 16:03:52:955 Info (  26): create thread 000000000000063C
(T4264) 12/17/16 16:03:52:955 Debug( 469): Created retry thread
(T4208) 12/17/16 16:03:52:955 Debug(1146): VPN retry thread starts
(T4208) 12/17/16 16:03:52:955 Info ( 263): CControlManager::SetupNetwork, fd=1496
(T4208) 12/17/16 16:03:52:955 Debug(2500): SaveDnsSuffixRegSettings saves UseDomainNameDevolution value 0
(T4208) 12/17/16 16:03:52:955 Debug(2525): SaveDnsSuffixRegSettings saves SearchList value
(T4208) 12/17/16 16:03:52:970 Info ( 210): Failed to find attribute 'flush-dns'
(T4208) 12/17/16 16:03:52:970 Debug(6229): Failed to get flush-dns from config, try local
(T4208) 12/17/16 16:03:52:970 Debug(2032): FlushDNS not set or not YES, ingore flush dns cache
(T4208) 12/17/16 16:03:52:970 Debug( 273): assign ip manually
(T4208) 12/17/16 16:03:52:970 Debug(3092):     Adapter friendly name is: Ethernet 2
(T4208) 12/17/16 16:03:52:970 Debug(3277): cmd = cmd /C netsh interface ip set address 6 static 192.168.***.*** 255.255.255.255> "C:\Program Files\Palo Alto Networks\GlobalProtect\tmp.txt"
(T1040) 12/17/16 16:03:53:017 Debug(3913): NetworkConnectionMonitorThread: route change detected. Wait for 3 seconds.
(T1040) 12/17/16 16:03:53:017 Debug(3868): No need to check gateway route since no tunnel.
(T4208) 12/17/16 16:03:53:033 Debug( 116):
(T4208) 12/17/16 16:03:53:033 Debug(3290): cmd = cmd /C netsh interface ip set dns 6 static 10.19.2.1 validate=no > "C:\Program Files\Palo Alto Networks\GlobalProtect\tmp.txt"
(T4208) 12/17/16 16:03:53:080 Debug( 116):
(T4208) 12/17/16 16:03:53:080 Debug(3290): cmd = cmd /C netsh interface ip add dns 6  10.19.2.11 validate=no > "C:\Program Files\Palo Alto Networks\GlobalProtect\tmp.txt"
(T4208) 12/17/16 16:03:53:127 Debug( 116):
(T4208) 12/17/16 16:03:53:127 Debug(3307): cmd = cmd /C netsh interface ip set wins name=6 source = static addr = 10.19.2.1 > "C:\Program Files\Palo Alto Networks\GlobalProtect\tmp.txt"
(T4208) 12/17/16 16:03:53:174 Debug( 116):
(T4208) 12/17/16 16:03:53:174 Debug(3307): cmd = cmd /C netsh interface ip add wins name=6  addr = 10.19.2.11 > "C:\Program Files\Palo Alto Networks\GlobalProtect\tmp.txt"
(T4208) 12/17/16 16:03:53:209 Debug( 116):
(T4208) 12/17/16 16:03:53:209 Debug( 277): Renewing address...
(T4208) 12/17/16 16:03:53:225 Debug(3541):     IfIndex (IPv4 interface): 6
(T4208) 12/17/16 16:03:53:225 Debug(3542):     Adapter name: {40A7E690-AEFB-4386-A73D-BD3AC51C5FBC}
(T4208) 12/17/16 16:03:53:225 Debug(3543):     Adapter friendly name: Ethernet 2
(T4208) 12/17/16 16:03:53:225 Debug(3556): cmd = cmd /C netsh interface ipv4 set interface 6 metric=0 > "C:\Program Files\Palo Alto Networks\GlobalProtect\tmp.txt"
(T4208) 12/17/16 16:03:53:287 Debug( 116): Ok.
(T4208) 12/17/16 16:03:53:287 Debug( 116):
(T4208) 12/17/16 16:03:53:287 Debug( 297): Setting routes...
(T4208) 12/17/16 16:03:53:287 Debug(3384): CPanNetSetup::GetRouteTableEntry(): cfg->ipAddress is 192.168.***.***
(T4208) 12/17/16 16:03:53:287 Debug(3385): CPanNetSetup::GetRouteTableEntry(): pIpForwardTable->dwNumEntries is 14
(T4208) 12/17/16 16:03:53:287 Debug(3411): Didn't find the route entry. Try again.
(T4224) 12/17/16 16:03:54:225 Error( 945): ether type 0x88cc not handled yet
(T4224) 12/17/16 16:03:54:225 Error(1036): CheckDriverData() failed
00000000: 01 80 c2 00 00 0e 02 50  41 00 00 01 88 cc 02 07  
00000010: 04 02 50 41 00 00 01 04  07 03 02 50 41 00 00 01  
00000020: 06 02 0e 11 fe 09 00 12  0f 01 03 00 01 00 00 fe  
00000030: 07 00 12 bb 01 00 01 01  00 00                      ........ ..
(T4224) 12/17/16 16:03:55:225 Error( 945): ether type 0x88cc not handled yet
(T4224) 12/17/16 16:03:55:225 Error(1036): CheckDriverData() failed
00000000: 01 80 c2 00 00 0e 02 50  41 00 00 01 88 cc 02 07  
00000010: 04 02 50 41 00 00 01 04  07 03 02 50 41 00 00 01  
00000020: 06 02 0e 11 fe 09 00 12  0f 01 03 00 01 00 00 fe  
00000030: 07 00 12 bb 01 00 01 01  00 00                      ........ ..
(T4208) 12/17/16 16:03:55:289 Debug(3411): Didn't find the route entry. Try again.
(T1040) 12/17/16 16:03:56:017 Debug(3976): NetworkConnectionMonitorThread: m_state = 0, m_bOnDemand=1, m_bAgentEnabled=1, m_bJustResumed is 0,
 m_bHibernate is 0, m_bAgentEnabled is 1, m_bDisconnect is 0, IsConnected() is 1, IsVPNInRetry() is 0.
(T1040) 12/17/16 16:03:56:017 Debug(3982): NetworkConnectionMonitorThread: Detected route change, but skip network discovery.
(T4224) 12/17/16 16:03:56:226 Error( 945): ether type 0x88cc not handled yet
(T4224) 12/17/16 16:03:56:226 Error(1036): CheckDriverData() failed
00000000: 01 80 c2 00 00 0e 02 50  41 00 00 01 88 cc 02 07  
00000010: 04 02 50 41 00 00 01 04  07 03 02 50 41 00 00 01  
00000020: 06 02 0e 11 fe 09 00 12  0f 01 03 00 01 00 00 fe  
00000030: 07 00 12 bb 01 00 01 01  00 00                      ........ ..
(T1040) 12/17/16 16:03:56:350 Debug(3913): NetworkConnectionMonitorThread: route change detected. Wait for 3 seconds.
(T4208) 12/17/16 16:03:57:297 Debug(3396): CPanNetSetup::GetRouteTableEntry(): found the one.
(T4208) 12/17/16 16:03:57:297 Debug(2720): SetRoutes(): Set route successfully. ForwardDest = 10.0.0.0, metric 1.
(T4208) 12/17/16 16:03:57:297 Debug(2720): SetRoutes(): Set route successfully. ForwardDest = 172.16.0.0, metric 1.
(T4208) 12/17/16 16:03:57:297 Debug(2720): SetRoutes(): Set route successfully. ForwardDest = 192.168.0.0, metric 1.
(T4208) 12/17/16 16:03:57:297 Debug(2720): SetRoutes(): Set route successfully. ForwardDest = 10.19.2.1, metric 1.
(T4208) 12/17/16 16:03:57:297 Debug(2720): SetRoutes(): Set route successfully. ForwardDest = 10.19.2.11, metric 1.
(T4208) 12/17/16 16:03:57:297 Debug(4221): DLSA, RemoveDLSARoute, cfg=00000245554A4AF0
(T4208) 12/17/16 16:03:57:297 Debug(3157):     IfIndex (IPv4 interface): 6
(T4208) 12/17/16 16:03:57:297 Debug(3158):     Adapter name: {40A7E690-AEFB-4386-A73D-BD3AC51C5FBC}
(T4208) 12/17/16 16:03:57:297 Debug(3159):     Adapter description: PANGP Virtual Ethernet Adapter
(T4208) 12/17/16 16:03:57:297 Debug(3160):     Adapter friendly name is: Ethernet 2
(T4208) 12/17/16 16:03:57:297 Debug(4242): DLSA, our IF index=6
(T4208) 12/17/16 16:03:57:297 Debug(4263): DLSA, check our route (des=10.0.0.0, mask=255.0.0.0)
(T4208) 12/17/16 16:03:57:297 Debug(4273): DLSA, encounter an route defined in config, do not remove it
(T4208) 12/17/16 16:03:57:297 Debug(4263): DLSA, check our route (des=10.19.2.1, mask=255.255.255.255)
(T4208) 12/17/16 16:03:57:297 Debug(4273): DLSA, encounter an route defined in config, do not remove it
(T4208) 12/17/16 16:03:57:297 Debug(4263): DLSA, check our route (des=10.19.2.11, mask=255.255.255.255)
(T4208) 12/17/16 16:03:57:297 Debug(4273): DLSA, encounter an route defined in config, do not remove it
(T4208) 12/17/16 16:03:57:297 Debug(4263): DLSA, check our route (des=172.16.0.0, mask=255.240.0.0)
(T4208) 12/17/16 16:03:57:297 Debug(4273): DLSA, encounter an route defined in config, do not remove it
(T4208) 12/17/16 16:03:57:297 Debug(4263): DLSA, check our route (des=192.168.0.0, mask=255.255.0.0)
(T4208) 12/17/16 16:03:57:313 Debug(4273): DLSA, encounter an route defined in config, do not remove it
(T4208) 12/17/16 16:03:57:313 Debug(  23): Thread 7724 has been created.
(T4208) 12/17/16 16:03:57:313 Info (  26): create thread 00000000000006D4
(T4208) 12/17/16 16:03:57:313 Debug( 307): Save route table snapshot...
(T7724) 12/17/16 16:03:57:313 Info (2751): Start FlushDnsThread
(T1040) 12/17/16 16:03:57:313 Debug(3894): Found gateway route
(T7724) 12/17/16 16:03:59:320 Debug(2756): run cmd: cmd /C ipconfig /flushdns > "C:\Program Files\Palo Alto Networks\GlobalProtect\tmp.txt"
(T7724) 12/17/16 16:03:59:346 Debug( 116):
(T7724) 12/17/16 16:03:59:346 Debug( 116): Windows IP Configuration
(T7724) 12/17/16 16:03:59:346 Debug( 116):
(T7724) 12/17/16 16:03:59:346 Debug( 116): Successfully flushed the DNS Resolver Cache.
(T1040) 12/17/16 16:04:00:314 Debug(3976): NetworkConnectionMonitorThread: m_state = 0, m_bOnDemand=1, m_bAgentEnabled=1, m_bJustResumed is 0,
 m_bHibernate is 0, m_bAgentEnabled is 1, m_bDisconnect is 0, IsConnected() is 1, IsVPNInRetry() is 0.
(T1040) 12/17/16 16:04:00:314 Debug(3982): NetworkConnectionMonitorThread: Detected route change, but skip network discovery.
(T1040) 12/17/16 16:04:00:314 Debug(3384): CPanNetSetup::GetRouteTableEntry(): cfg->ipAddress is 192.168.***.***
(T1040) 12/17/16 16:04:00:314 Debug(3385): CPanNetSetup::GetRouteTableEntry(): pIpForwardTable->dwNumEntries is 23
(T1040) 12/17/16 16:04:00:314 Debug(3396): CPanNetSetup::GetRouteTableEntry(): found the one.
(T1040) 12/17/16 16:04:00:314 Debug(1711): number of route is 7
(T1040) 12/17/16 16:04:00:315 Debug(1728): Set route successfully. ForwardDest = 10.0.0.0, metric 1.
(T1040) 12/17/16 16:04:00:315 Debug(1728): Set route successfully. ForwardDest = 172.16.0.0, metric 1.
(T1040) 12/17/16 16:04:00:315 Debug(1728): Set route successfully. ForwardDest = 192.168.0.0, metric 1.
(T1040) 12/17/16 16:04:00:315 Debug(1728): Set route successfully. ForwardDest = 10.19.2.1, metric 1.
(T1040) 12/17/16 16:04:00:315 Debug(1728): Set route successfully. ForwardDest = 10.19.2.11, metric 1.
(T1040) 12/17/16 16:04:00:315 Debug(1728): Set route successfully. ForwardDest = 10.19.2.1, metric 1.
(T1040) 12/17/16 16:04:00:328 Debug(1728): Set route successfully. ForwardDest = 10.19.2.11, metric 1.

 

 

 

4 REPLIES 4

L6 Presenter

Hi,

 

Not sure if you tried to change the cable between the LAN of your router and the client machine. How about other services? Everything works fine? Did you try to compare debug logs when connected through the wifi and LAN (UPD cable)?

 

Thx,

Myky

LAN cable is ok (if conected directly to modem works just fine).

Other services are ok.

I'll check the difference between logs.

Cyber Elite
Cyber Elite

I'm almost willing to bet that the manufactorer of the router used some very cheap LAN ports and this is why you are experiencing the drop. Keep in mind that since most people wouldn't actually hird-wire anything in there house manufactoers often cheap out on the actual LAN connections, instead using better equipment for the wireless side of things. 

checked all LAN ports, no difference.

Can anyone can confirm that problems are because of timeout?

Can i do any additional diagnostics within GP?

  • 3354 Views
  • 4 replies
  • 0 Likes
Like what you see?

Show your appreciation!

Click Like if a post is helpful to you or if you just want to show your support.

Click Accept as Solution to acknowledge that the answer to your question has been provided.

The button appears next to the replies on topics you’ve started. The member who gave the solution and all future visitors to this topic will appreciate it!

These simple actions take just seconds of your time, but go a long way in showing appreciation for community members and the LIVEcommunity as a whole!

The LIVEcommunity thanks you for your participation!