high latency after HA failover

cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

high latency after HA failover

L3 Networker

Hello team,

 

I have an HA active/passive with a couple of PA-3250. After failover from active to passive there are a high latency for all the connections and some Http/https sessions cannot be established. I see in the traffic logs many aged out sessions and tcp-rst-from-server and also tcp-rst-from-client. After one minute aprox. the system gets stable. Is this expected behavior?

 

 

Thanks and Regards,

Marcos.

4 REPLIES 4

Cyber Elite
Cyber Elite

@Carracido,

It can be expected behaviour depending on the configuration. 

You aren't by chance using LACP aggregates for anything are you? 

Hi BPry,

 

Thanks for you answer.

 

No I´m not using LCAP.

 

 

Regards,

Marcos.

@Carracido,

Then I really wouldn't expect that much of a delay unless your hitting an issue with STP. Have you verified that you aren't just hitting a normal delay as the network reconverges following the failover? 

Hi i'm experiencing same issue here but i have 1 lacp connection. How should it lead to high latencies?

  • 2608 Views
  • 4 replies
  • 0 Likes
  • 101 Subscriptions
Like what you see?

Show your appreciation!

Click Like if a post is helpful to you or if you just want to show your support.

Click Accept as Solution to acknowledge that the answer to your question has been provided.

The button appears next to the replies on topics you’ve started. The member who gave the solution and all future visitors to this topic will appreciate it!

These simple actions take just seconds of your time, but go a long way in showing appreciation for community members and the LIVEcommunity as a whole!

The LIVEcommunity thanks you for your participation!