NTLM authentication fails
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

NTLM authentication fails

L2 Linker

Hi all,

 

I'm facing an issue with captive portal and NTLM.  The SSO (NTLM) fails and the users must enter the credentials via the web-form. I've attached print screens from Wireshark and the output from the userid.log:

 

PAN-OS: 8.0.1

User-ID Agent: 8.0.1-21

 

[2017/04/25 11:07:48, 0] utils/ntlm_auth.c:get_winbind_netbios_name(172)
could not obtain winbind netbios name!
2017-04-25 11:07:48.411 +0200 Error: pan_ntlm_handleType3Msg(pan_user_id_l3svc_ntlm.c:567): NTLM Auth failure for user got\pete vsys 1

 

c1.jpgc2.jpg

Br.
Per Tenggren
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Found the issue, the User-ID service was not enabled on the interface used for redirection. 

 

FYI, it not needed to set the NTML parameters on the firewall if Windows User-ID agent are used. It will act as a proxy for such request. 

Br.
Per Tenggren

View solution in original post

6 REPLIES 6

L7 Applicator

Has it ever worked?

Browser is IE right?

You have added your firewall into AD domain right (picture below)?

 

ntlm.PNG

Enterprise Architect @ Cloud Carib www.cloudcarib.com
ACE, PCNSE, PCNSI

Cyber Elite
Cyber Elite

It sounds like NTLM is just either not configured or misconfigured on your User-ID section. I would verify this and make sure that everything there is correct.

It's IE yes, new installation. Do I really need to do that when using external User-ID servers?
Br.
Per Tenggren

Yes you need to add NTLM data that creates firewall computer object into domain and gives firewall capability to use NTLM to authenticate users.

Enterprise Architect @ Cloud Carib www.cloudcarib.com
ACE, PCNSE, PCNSI

OK, I thought the User-ID Agent (external) acted as a proxy between the firewall and the domain controllers. 

 

Never the less, I’ve added the NTLM configuration on the firewall but still no luck. What I noticed is that the firewall do not join the domain. Can that be forced somehow?  

 

setting.png

Br.
Per Tenggren

Found the issue, the User-ID service was not enabled on the interface used for redirection. 

 

FYI, it not needed to set the NTML parameters on the firewall if Windows User-ID agent are used. It will act as a proxy for such request. 

Br.
Per Tenggren

View solution in original post

Like what you see?

Show your appreciation!

Click Like if a post is helpful to you or if you just want to show your support.

Click Accept as Solution to acknowledge that the answer to your question has been provided.

The button appears next to the replies on topics you’ve started. The member who gave the solution and all future visitors to this topic will appreciate it!

These simple actions take just seconds of your time, but go a long way in showing appreciation for community members and the LIVEcommunity as a whole!

The LIVEcommunity thanks you for your participation!