Slow Network Traffic Using Global Protect

Reply
Highlighted
L2 Linker

Slow Network Traffic Using Global Protect

Hi,

 

We are experiencing high latency when using Global Protect. It peaks to 1000ms. We tried to use Cisco VPN to isolate the problem and latency peaks at 90ms. We removed security profiles that may cause latency but it did not work. We also noticed that the problem occurs every morning and traffic is normal again from 1pm onwards. We checked the traffic logs but nothing is unusual. Is someone encountered this before?

 

Thanks,

MBS

Highlighted
L7 Applicator

Sounds like you have a peak utilization over the capacity of the system.

 

Do you have smtp traffic collection somewhere to see what bandwidth utilization is during the affected period on the PA?

 

If this only affects the PA connections, I would guess that your PA may need to upgrade to the next higher model to accomadate the bandwidth load.  But you need to check the utilization and specs to confirm.

Steve Puluka BSEET - IP Architect - DQE Communications (Metro Ethernet/ISP)
ACE PanOS 6; ACE PanOS 7; ASE 3.0; PSE 7.0 Foundations & Associate in Platform; Cyber Security; Data Center
Highlighted
L7 Applicator

Check if your users connect with SSL or IPSec.

In case of SSL protocol there is TCP in TCP that has more overhead and can cause havoc in case you have packet loss.

Enterprise Architect @ Cloud Carib www.cloudcarib.com
ACE, PCNSE, PCNSI
Like what you see?

Show your appreciation!

Click Like if a post is helpful to you or if you just want to show your support.

Click Accept as Solution to acknowledge that the answer to your question has been provided.

The button appears next to the replies on topics you’ve started. The member who gave the solution and all future visitors to this topic will appreciate it!

These simple actions take just seconds of your time, but go a long way in showing appreciation for community members and the Live Community as a whole!

The Live Community thanks you for your participation!