Template stack and referencing security zones

Reply

Template stack and referencing security zones

Settings in a template cannot reference to another template even if in the same template stack. I want to simplify management of security policies based on security zones. 

 

Let say I have Template-Standard and then templates for each PA like Template-PL.

I create a security zones LAN, Internet, GP, S2SVPN in Template-Standard and create necesary security rules. Then I create exactly the same security zones in Template-PL and add some additional rules (like access to DMZ services).

 

Will it work when I put that two templates in template stack?

 


Accepted Solutions
Highlighted
Cyber Elite

Try to write the name of the zone (even when you have no zone zo choose in the dropdown field). I remember I already had susch situation, where the zone wasn't shown in the webUI but it was working perfectly fine when I wrote the name manually - at least once because afterwards, the zones that are already used in the policy were shown. Either a bug or the way panorana checks reference objects.

View solution in original post


All Replies
Highlighted
Cyber Elite

Hi @Miroslaw_Iwanowski

 

Template (-stacks) and security rules (configured in device-groups) are two dirrefent things. But what you want to do is possible.

Configure all the zones in one temlate, which you apply to all the devices you need. Then your standard rules you configure in a device-group and your specific rules you configure in specific device-groups where you configure the standard device-group as parent group. The firewalls you attach to the specific device groups.

 

Regards,

Remo

Highlighted

But this is what I do. The problem is that you Secuirty Zones are only visible on the device group that is connected to the device. Any parent DG can be used to setup only common rules that use ANY in place of security zone.

Highlighted
Cyber Elite

Try to write the name of the zone (even when you have no zone zo choose in the dropdown field). I remember I already had susch situation, where the zone wasn't shown in the webUI but it was working perfectly fine when I wrote the name manually - at least once because afterwards, the zones that are already used in the policy were shown. Either a bug or the way panorana checks reference objects.

View solution in original post

Highlighted

That was so simple :). Thank you!

Like what you see?

Show your appreciation!

Click Like if a post is helpful to you or if you just want to show your support.

Click Accept as Solution to acknowledge that the answer to your question has been provided.

The button appears next to the replies on topics you’ve started. The member who gave the solution and all future visitors to this topic will appreciate it!

These simple actions take just seconds of your time, but go a long way in showing appreciation for community members and the LIVEcommunity as a whole!

The LIVEcommunity thanks you for your participation!