GlobalProtect on Mac 13.4.1 ("msgtype = hip" rather than "msgtype = portal")

cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

GlobalProtect on Mac 13.4.1 ("msgtype = hip" rather than "msgtype = portal")

L1 Bithead

I'm looking over the log files of a Mac (v13.4.1) that cannot connect using GlobalProtect (v6.1.1-5). I'm comparing it to another Mac running the same OS which works, and in the PanGPS.log files I'm seeing this difference:

 

Working:

Line 53: P10741-T259 07/19/2023 15:37:40:147 Debug( 759): CPanMSService::Init connect timeout 5, received timeout 30, portal timeout 5
Line 58: P10741-T259 07/19/2023 15:37:40:148 Info (10639): CheckPrelogon: Portal is , PrelogonEnabled is no
Line 66: P10741-T259 07/19/2023 15:37:40:199 Info (10528): Portal config does not exist, try registry/plist
Line 81: P10741-T14855 07/19/2023 15:37:58:802 Info ( 531): msgtype = portal
Line 82: P10741-T14855 07/19/2023 15:37:58:802 Debug(2679): ----Portal Processing starts----

 

Not Working:

Line 58: P9433-T259 09/12/2023 14:09:21:092 Debug( 759): CPanMSService::Init connect timeout 5, received timeout 30, portal timeout 5
Line 63: P9433-T259 09/12/2023 14:09:21:093 Info (10639): CheckPrelogon: Portal is , PrelogonEnabled is no
Line 71: P9433-T259 09/12/2023 14:09:21:165 Info (10528): Portal config does not exist, try registry/plist
Line 213: P1435-T259 09/12/2023 14:23:17:404 Debug( 759): CPanMSService::Init connect timeout 5, received timeout 30, portal timeout 5
Line 218: P1435-T259 09/12/2023 14:23:17:592 Info (10639): CheckPrelogon: Portal is , PrelogonEnabled is no
Line 224: P1435-T259 09/12/2023 14:23:18:992 Info (10528): Portal config does not exist, try registry/plist

 

It looks like it may be an install-related issue (no portal configured), though I'm not familiar enough with this (or a Mac, for that matter) to say for sure. Has anyone seen this before?

 

Thanks!

 

3 REPLIES 3

L1 Bithead

Update:  Checking the systemextensionsctl.txt file, this extension is missing from the non-working Mac:

 

PXPZ95SK77 com.paloaltonetworks.GlobalProtect.client.extension (6.1.1-5/1) GlobalProtectExtension [activated enabled]

Community Team Member

Hi @Pipboy2130 ,

 

Have you tried reinstalling the agent? Do you still run into the same issue with not being able to connect? 

LIVEcommunity team member
Stay Secure,
Jay
Don't forget to Like items if a post is helpful to you!

Please help out other users and “Accept as Solution” if a post helps solve your problem !

Read more about how and why to accept solutions.

Jay,

 

I believe they did try reinstalling. The fix for this turned out to be reverting to an older version of the Global Protect client.

 

Thanks,

Alan

  • 761 Views
  • 3 replies
  • 0 Likes
  • 101 Subscriptions
Like what you see?

Show your appreciation!

Click Like if a post is helpful to you or if you just want to show your support.

Click Accept as Solution to acknowledge that the answer to your question has been provided.

The button appears next to the replies on topics you’ve started. The member who gave the solution and all future visitors to this topic will appreciate it!

These simple actions take just seconds of your time, but go a long way in showing appreciation for community members and the LIVEcommunity as a whole!

The LIVEcommunity thanks you for your participation!