Management Interface down

cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
Announcements
Please sign in to see details of an important advisory in our Customer Advisories area.

Management Interface down

L1 Bithead

Hello,

 

i have the problem that I have two PA-445 as HA clusters where the management interface does not have an uplink.
I've already tried several cables and switches, but unfortunately I can't get an uplink on the interface.
There is no spanning tree on the switches, all ports are active.
Type: 1000T, Mode Auto, Flow disabled.
Switch port: VLAN 112, mode access

 

From the PA:

Name: Management Interface
Link status:
Runtime link speed/duplex/state: unknown/unknown/down
Configured link speed/duplex/state: auto/auto/auto

 

Is there anything special about a cluster that needs to be done in order to get both management interfaces running?

 

Frank

PA-445 | HA Cluster
4 REPLIES 4

Community Team Member

Hi @Frank_Liebelt ,

 

Can you try connecting your laptop/desktop directly to each one of the PA-445s and test connectivity to the GUI from your computer?

If you are able to connect then there is likely an issue with physical layer, speed/duplex, or vlan config. 

 

I would that the link speed and duplex settings on both the firewall's management interface and the switch port are set to auto. Then I would verify that VLAN 112 is correctly configured on your network. Do you currently have devices connected to VLAN 112 that are connected and can get out to the internet? I would cross-check with other devices in that VLAN. 

LIVEcommunity team member
Stay Secure,
Jay
Don't forget to Like items if a post is helpful to you!

Please help out other users and “Accept as Solution” if a post helps solve your problem !

Read more about how and why to accept solutions.

Cyber Elite
Cyber Elite

Hello,

Sorry to ask but are the management interfaces configured correctly? Does the VLAN have an interface where the traffic can be routed in/out of it? Thinking there might have been something missed or misconfigured.

Regards,

L1 Bithead

Hi

You can all kick me.


One of the stupidest things I've ever done.

Instead of plugging it into the management port, I plugged the cable into the console port.

Working 24 hours straight is definitely too much.

 

Thank you for your help.

PA-445 | HA Cluster

Cyber Elite
Cyber Elite

Hello,

Please dont beat yourself up about it. We have all been there. Wish I had a book of all the silly stuff I did. Glad you found it! Get some rest.

 

Cheers!

  • 823 Views
  • 4 replies
  • 1 Likes
Like what you see?

Show your appreciation!

Click Like if a post is helpful to you or if you just want to show your support.

Click Accept as Solution to acknowledge that the answer to your question has been provided.

The button appears next to the replies on topics you’ve started. The member who gave the solution and all future visitors to this topic will appreciate it!

These simple actions take just seconds of your time, but go a long way in showing appreciation for community members and the LIVEcommunity as a whole!

The LIVEcommunity thanks you for your participation!