Only partial of template got pushed to the firewall.

cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
Announcements
Please sign in to see details of an important advisory in our Customer Advisories area.
Palo Alto Networks Approved
Palo Alto Networks Approved
Community Expert Verified
Community Expert Verified

Only partial of template got pushed to the firewall.

L2 Linker

Hi Guys,

 

I have a template in Paranoma and I pushed it down to a firewall, the firewall could only get 80% of the template. The Panorama didn't complain as there were no error messages after the push.

 

The firewall is currently missing interfaces' settings and virtual router settings that I have set up on the template. The Policies and Objects got into the firewall just fine. Any idea the network settings didn't get pushed down to the firewall?

 

Thanks.

1 accepted solution

Accepted Solutions

Cyber Elite
Cyber Elite

Hi @tinhnho ,

 

Is there a configuration already on the interfaces and virtual routers?  If so, Panorama will not overwrite it unless you select Force Template Values.  If you are not on site, enable Automated Commit Recovery if you change the network config.  In that way, the NGFW will revert the changes if it loses connectivity to Panorama.

 

Thanks,

 

Tom

Help the community: Like helpful comments and mark solutions.

View solution in original post

6 REPLIES 6

Cyber Elite
Cyber Elite

Hi @tinhnho ,

 

Is there a configuration already on the interfaces and virtual routers?  If so, Panorama will not overwrite it unless you select Force Template Values.  If you are not on site, enable Automated Commit Recovery if you change the network config.  In that way, the NGFW will revert the changes if it loses connectivity to Panorama.

 

Thanks,

 

Tom

Help the community: Like helpful comments and mark solutions.

There was one or two configurations of interfaces and virtual router there before the push I think.  Where do I find 'Force Template Values' in Panorama? Yea, i have 'Automated Commit Recovery' enabled.

Cyber Elite
Cyber Elite

Hi @tinhnho ,

 

Click on Edit Selections when you Push to Devices.  You will see the check box on the lower right.

 

Thanks,

 

Tom

Help the community: Like helpful comments and mark solutions.

Found it!. I pushed and it failed as it reverted. Should I uncheck 'Automated Commit Recovery' and 'push to Devices'  it again?

 

 

Cyber Elite
Cyber Elite

Hi @tinhnho ,

 

If you do that you may very likely have to drive on site to fix the issue.  Since it reverted, you don't know what exactly broke, and you may lose all access.  Best to be on site.

 

Thanks,

 

Tom

Help the community: Like helpful comments and mark solutions.

I found it, it reverted because it was using different mgmt ip. I've modified the template with a working mgmt ip address and push it again. It works now. Thanks.

  • 1 accepted solution
  • 1684 Views
  • 6 replies
  • 0 Likes
Like what you see?

Show your appreciation!

Click Like if a post is helpful to you or if you just want to show your support.

Click Accept as Solution to acknowledge that the answer to your question has been provided.

The button appears next to the replies on topics you’ve started. The member who gave the solution and all future visitors to this topic will appreciate it!

These simple actions take just seconds of your time, but go a long way in showing appreciation for community members and the LIVEcommunity as a whole!

The LIVEcommunity thanks you for your participation!