URL Filtering Log shows FORWARD

Reply
Highlighted
L3 Networker

URL Filtering Log shows FORWARD

Hey All -

I have several URL-Filtering logs that come through with a category of FORWARD.  Everything else is blank (URL, From Zone, To Zone, etc.).  Can anyone shed some light on what this means?

Thanks!

Matt

Highlighted
L5 Sessionator

Re: URL Filtering Log shows FORWARD

Hi Matt,

What is the URL vendor that you are using? Could you please attach the snapshot of one of the logs that you are seeing. Thank you.

Highlighted
L3 Networker

Re: URL Filtering Log shows FORWARD

We are using PAN-DB.  And I stand corrected.  Source and Destination addresses are present.  I've attached a screenshot.

forward.png

Highlighted
L3 Networker

Re: URL Filtering Log shows FORWARD

That image looks pretty broken - it seems to have the application in the "From Zone" column and the Source Country in the Application column!  I wouldn't trust that output very much...

Highlighted
L4 Transporter

Re: URL Filtering Log shows FORWARD

Maybe he named the zone on the firewall web-browsing? That would be kinda weird though

Highlighted
L5 Sessionator

Re: URL Filtering Log shows FORWARD

matt.rosloniec@amway.com,

Are your logs from a device or from Panorama?  Also, what version of PAN-OS are you running?

--Doris

Highlighted
L3 Networker

Re: URL Filtering Log shows FORWARD

Well of course I don't trust the output, lol.. that's the purpose of the question.  Regardless of how accurate the output is, it is showing up in our logs and I'd love to find out what it is.

Highlighted
L3 Networker

Re: URL Filtering Log shows FORWARD

Doris - Those logs are from a device, which forwards all log to an M-100 Log Collector.  That being said, the screenshot was taken from Panorama.

Highlighted
L3 Networker

Re: URL Filtering Log shows FORWARD

Your firewalls are effectively providing you corrupted data. Personally, I'd resolve that first and then go from there...

If you look on the CLI; do you get the same output?

Highlighted
L5 Sessionator

Re: URL Filtering Log shows FORWARD

Do you know if the logs are displayed correctly on the device?  Also, what version of PAN-OS is running on Panorama?  I know that there was a similar bug that was fixed, so I'm curious as to whether or not this is the same issue or another variant of it.

--Doris

Like what you see?

Show your appreciation!

Click Like if a post is helpful to you or if you just want to show your support.

Click Accept as Solution to acknowledge that the answer to your question has been provided.

The button appears next to the replies on topics you’ve started. The member who gave the solution and all future visitors to this topic will appreciate it!

These simple actions take just seconds of your time, but go a long way in showing appreciation for community members and the Live Community as a whole!

The Live Community thanks you for your participation!