Windows live messenger disconnects constantly in virtual wire mode, even with the policies rules any to any allow

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Windows live messenger disconnects constantly in virtual wire mode, even with the policies rules any to any allow

L0 Member

Is very strange, a have several PAN appliances in Firewall mode, and they working well, but in a couple of branches i have another PAN in virtual wire mode, and  when inmediatly connects the appliance the windows live messenger disconnects and re connects constantly, the policies are made for just monitoring the traffic , so the policies are in both directions (trust-untrust, untrust-trust) with any and allow. Thanks

1 REPLY 1

L6 Presenter

If possible (since you already run any any allow) try this for debugging:

Rule1) any, any ..., any, allow, log on session start + log on session end.

Rule2) any, any ..., any, deny, log on session start + log on session end. (this rule should never be hit due to how the above rule is constructed).

and then look in traffic log (search on srcip) to see whats actually going on.

My guess is perhaps faulty cabling or faulty interface - like mismatch of speed and/or duplex which ends up with dropped packets and somehow msn doesnt like this.

Do you have ssl-termination running?

Like what you see?

Show your appreciation!

Click Like if a post is helpful to you or if you just want to show your support.

Click Accept as Solution to acknowledge that the answer to your question has been provided.

The button appears next to the replies on topics you’ve started. The member who gave the solution and all future visitors to this topic will appreciate it!

These simple actions take just seconds of your time, but go a long way in showing appreciation for community members and the LIVEcommunity as a whole!

The LIVEcommunity thanks you for your participation!