GP Disconnects
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

GP Disconnects

L2 Linker

Greetings,

 

I am not sure if someone else has come across this issue before with global protect and just wanted to run by some of you guys.

 

The issue that I am having with GP is that it randomly disconnects. The VPN connection perform fines when under relatively light load with no issues or disconnects. The issue arises when you begin to push the limits of the connection speed.

 

This issue has been going on for a while and I am no wiser on how to solve this. When it first started my broadband connection was 6mb down and 1mb up that was a normal connection without the VPN. When connected on the GP the connection would show 3mb down and 1mb up. In this scenario, checking mails, general web browsing were fine, but doing something like adding a video to a skype call would cause the connection to drop, as it was too near the upper bandwidth for it to handle.

 

I then changed my broadband provider to rule that out of the equation. I went to a fibre connection, which a speed test showed 60 and 70mb down/18mb up. The same problem is still there, but because I have raised the threshold of the what stresses the connection, I can now skype video etc without issue. However, if I were to download a large file from the web, or copy large files from a file server, the problem still remains.

 

One of two things will happen. Either A) the connection will slow significantly. During this period, you can see that the outbound traffic on the local adapter is often 2-3 times higher than the traffic on the PanGP virtual adapter, due to the sheer volume of retransmits occurring. Or B) the connection will perform well for a minute or two, and then suddenly cut out. Sometimes it is a combination of the two, with reduced speed due to retransmits, followed by a cut out.

 

Most of the time this does not affect me too much, because I do not move large files about. However, a couple of days ago I had to download a 2GB update, this led to disconnects every 60 – 120 seconds and made my machine unusable during the download time.

 

I am not the only user who is experiencing this issue – I have spoken to other VPN users on different broadband providers having the same issue.

 

The system log of PALO shows a connection released message.

 

The logs on the GP client shows:

 Window session changed with state 4

user is switching off.

user disconnected with state = 4

 

The version of GP we are using is 3.1.0, but experienced this issue on multiple other versions.

 

Not sure what to do from here so if anyone can share some valuable knowledge/experience on this.

 

Many Thanks,

10 REPLIES 10

The bug ID is: 98699

 

let me know if you need any other info

Like what you see?

Show your appreciation!

Click Like if a post is helpful to you or if you just want to show your support.

Click Accept as Solution to acknowledge that the answer to your question has been provided.

The button appears next to the replies on topics you’ve started. The member who gave the solution and all future visitors to this topic will appreciate it!

These simple actions take just seconds of your time, but go a long way in showing appreciation for community members and the LIVEcommunity as a whole!

The LIVEcommunity thanks you for your participation!