HA Active-Passive , Node Pasive shows as Non-functional (Link down)

cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
Announcements
Please sign in to see details of an important advisory in our Customer Advisories area.

HA Active-Passive , Node Pasive shows as Non-functional (Link down)

L1 Bithead

Hi guys ,

I made  an HA configuration test but passive node is showing me as Non-functional (Link down).

 

Configuration Active FW

act3.pngact2.pngact1.png

 

Configuration passive

 

pas3.pngpas2.pngpas1.png

 

Any suggestions please

1 accepted solution

Accepted Solutions

Cyber Elite
Cyber Elite

- both device priorities are identical

- the backup HA1 peer IP has been configured to 20.20.20.2 but the interface is set to management and the management ip of the peer is 192.168.7.181

-HA2 dedicated link is set to transport mode ethernet, but the ha1 backup IP is configured: in transport mode ethernet, no IP is needed

Tom Piens
PANgurus - Strata specialist; config reviews, policy optimization

View solution in original post

4 REPLIES 4

Cyber Elite
Cyber Elite

- both device priorities are identical

- the backup HA1 peer IP has been configured to 20.20.20.2 but the interface is set to management and the management ip of the peer is 192.168.7.181

-HA2 dedicated link is set to transport mode ethernet, but the ha1 backup IP is configured: in transport mode ethernet, no IP is needed

Tom Piens
PANgurus - Strata specialist; config reviews, policy optimization

Thanks dude 

Made a bad configuration .

Thanks a lot

L0 Member

In the case of the 440's, the HA1 and HA2 have to have the same port, but different IP's as you might expect. Hard to distinguish this from other PA's, since they have the same port 'management'.

L0 Member

Please check the HA monitor which  interface you are added , may be you have added down interface in HA monitor that's why you are getting error. 

  • 1 accepted solution
  • 31656 Views
  • 4 replies
  • 0 Likes
Like what you see?

Show your appreciation!

Click Like if a post is helpful to you or if you just want to show your support.

Click Accept as Solution to acknowledge that the answer to your question has been provided.

The button appears next to the replies on topics you’ve started. The member who gave the solution and all future visitors to this topic will appreciate it!

These simple actions take just seconds of your time, but go a long way in showing appreciation for community members and the LIVEcommunity as a whole!

The LIVEcommunity thanks you for your participation!