How to debug a Captive Portal Issue?

cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
Announcements

How to debug a Captive Portal Issue?

L0 Member

Hi,

how can I debug the Captive Portal logon process?

Because i getting a failed authentication error.

The username and password are definitly correct.

The user is in the group for the Captive Portal.

Aug 29 09:51:32 pan_authd_process_authresult(pan_authd.c:1247): pan_authd_process_authresult: domain\name authresult not auth'ed

Aug 29 09:51:32 User 'domain\name' failed authentication.  Reason: Invalid username/password From: ip-address.

Via show user user-IDs match-user username i got an output of this user.

The "debug user-id test cp-login" doesnt really help here because it doesnt check the existence of the entered username.

So i do a debug authd on debug right?

And then?

The debug output would not written to the auth.log?


Cant find any information regarding the debug process at all in the documentions.

1 REPLY 1

L2 Linker

Hi Sebastian,

Authd.log should show logs pertaining to authentication failure. By doing "debug authd on debug", you increased the logging level of the authd daemon from info to debug level. If you do not see logs for the following command " tail follow yes mp-log authd.log" while attempting to login, please do contact support for further assistance.

  • 2895 Views
  • 1 replies
  • 0 Likes
Like what you see?

Show your appreciation!

Click Like if a post is helpful to you or if you just want to show your support.

Click Accept as Solution to acknowledge that the answer to your question has been provided.

The button appears next to the replies on topics you’ve started. The member who gave the solution and all future visitors to this topic will appreciate it!

These simple actions take just seconds of your time, but go a long way in showing appreciation for community members and the LIVEcommunity as a whole!

The LIVEcommunity thanks you for your participation!