PAN-OS 10.2.3 - HA1 PRTG bug - PA-220

cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
Announcements
Please sign in to see details of an important advisory in our Customer Advisories area.
Palo Alto Networks Approved
Palo Alto Networks Approved
Community Expert Verified
Community Expert Verified

PAN-OS 10.2.3 - HA1 PRTG bug - PA-220

L1 Bithead

Hi,

 

Since updating our firmware to 10.2 we have noticed that ha1 shows down in our monitoring tool but is showing as up on the device. Has anyone seen anything like this before? This is on multiple devices and has not effected the PA-800's.

 

LukeRath_0-1674469242937.png

 

Thanks

Luke

 

1 REPLY 1

Hi @LukeRath ,

This is most likely because your monitoring system is monitoring the wrong OID for the HA interface.

You should easily be able to confirm this by performing snmpwalk to the firewall and check the OID for the HA interface and compare it with what your monitoring is using.

 

Fix this should be event easier - just re-discover the device in your monitoring system.

As you can see something similar have happened to others as well - https://live.paloaltonetworks.com/t5/general-topics/upgraded-from-v9-to-v10-and-snmp-traffic-statist...

  • 937 Views
  • 1 replies
  • 0 Likes
Like what you see?

Show your appreciation!

Click Like if a post is helpful to you or if you just want to show your support.

Click Accept as Solution to acknowledge that the answer to your question has been provided.

The button appears next to the replies on topics you’ve started. The member who gave the solution and all future visitors to this topic will appreciate it!

These simple actions take just seconds of your time, but go a long way in showing appreciation for community members and the LIVEcommunity as a whole!

The LIVEcommunity thanks you for your participation!