Radius Authentication issue

cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
Announcements
Please sign in to see details of an important advisory in our Customer Advisories area.

Radius Authentication issue

Not applicable

Iam configuring a new PA-500. I have set it up for Radius Authentication. When attempting to log on to the device I received the error "invalid username or password" at the Web UI screen. On the device in system logs I get the error "

User 'domain\username' failed authentication. Reason: Invalid username/password From: x.x.x.x.

On the radius server the error log displays "User was denied access Reason = Authentication was not successful because an unknown user name or incorrect password was used."

I have tried multiple accounts and we are not entering the wrong username or password. It appears that the password is being corrupted when it is passed from the Palo to the radius.

Any clues or help?

Thank you


1 accepted solution

Accepted Solutions

Should be the same as 4.1 with the fields a little different.  Also you can include the groups from your RADIUS in 5.0.2

View solution in original post

7 REPLIES 7

L6 Presenter

Hi...What was the format used for username?  Try using just the username instead of domain\username.  Also check the upper/lower case.Thanks.

If I just use the username the system logs on the 500 displays the following entry

User 'domain.COM\adminuser' failed authentication. Reason: Invalid username/password From: .x.x.x.x.

If I use domain\user the log diplays:

User 'domaint\adminuser' failed authentication. Reason: Invalid username/password From: x.x.x.x

Radius logs: Reason = Authentication was not successful because an unknown user name or incorrect password was used

For both attempts

I believe the issue is that the 500 is not passing the correct Fully-Qualified-User-Name

When I test the radius from a Cisco device the Fully-Qualified-User-Name displays different.

Are there instructions for interfacing with a Windows Radius?


The PA500 will pass the username to RADIUS as received via the login prompt.  Please check out this doc -  


I am using 4.1.6 but I will follow the guide.

Should be the same as 4.1 with the fields a little different.  Also you can include the groups from your RADIUS in 5.0.2

Thanks I will review the doc page by page.

I deleted my Radius config and have re-added following the guide.

it now works

Thank you,

Steve

  • 1 accepted solution
  • 5148 Views
  • 7 replies
  • 1 Likes
Like what you see?

Show your appreciation!

Click Like if a post is helpful to you or if you just want to show your support.

Click Accept as Solution to acknowledge that the answer to your question has been provided.

The button appears next to the replies on topics you’ve started. The member who gave the solution and all future visitors to this topic will appreciate it!

These simple actions take just seconds of your time, but go a long way in showing appreciation for community members and the LIVEcommunity as a whole!

The LIVEcommunity thanks you for your participation!