Unable to access PA-500 GUI "Creating Administrative Session"

Reply
L1 Bithead

Unable to access PA-500 GUI "Creating Administrative Session"

Hello,

Today, when i try to connect PA-500 user interface, after login, PA-500 WEB server shown (as usually) "Creating administrative session. Plase Wait..." for a while, and nothing happen. Chrome Browser shown "Page is not responding".

I tried to login with other browsers, from other PCs - not result.

I can access the CLI, i restarted web-server, mgmt-server - not result.

How can i troubleshoot and fix this issue, preferably without restarting the system.

Standalone PA-500

Software Version 5.0.6

L7 Applicator

Re: Unable to access PA-500 GUI "Creating Administrative Session"

Hello VAntonenko,

Could you please let us know the management-plane CPU utilization in this PAN firewall and current PAN OS version running on it. Did you confirm that the mgmt-server process restarted successfully and a new PID has been assigned to this process.

Example: STEP-1

1: admin@DADA> show system software status | match mgmt

Group    mgmt_services        running

Process  mgmtsrvr             running  (pid: 20528) >>>>>>>>>>>>>

2: admin@DADA> debug software restart management-server

3: admin@DADA> show system software status | match mgmt

Group    mgmt_services        running

Process  mgmtsrvr             running  (pid: 41256) >>>>>>>>>>>>> New PID (so the previous daemon has been restarted successfully)

STEP-2

Please verify, how many admin sessions are currently active on this firewall. You may clear all admin sessions and then try to access the GUI.

admin@DADA> show admins

Admin                           From   Client Session-start      Idle-for

--------------------------------------------------------------------------

admin                 192.168.1.100      CLI 10/29 05:54:26     00:00:00s

admin@DADA> delete admin-sessions


STEP-3

PLease share below mentioned command o/p.


admin@DADA> show system resources follow  >>>>>>> after apply this command press SHIFT+M


Hope this helps.

Thanks

L1 Bithead

Re: Re: Unable to access PA-500 GUI "Creating Administrative Session"

HULK, thank you for the reply.


STEP 1


admin@PA-500> show system software status | match mgmt

Group    mgmt_services        running

Process  mgmtsrvr             running  (pid: 32622)

Process  flow_mgmt      running  (pid: 868)


after restart


Group    mgmt_services        running

Process  mgmtsrvr             running  (pid: 1474) - changed, so, that means the service restarted succesfully

Process  flow_mgmt      running  (pid: 868)

STEP 2

show admins

Admin                           From   Client Session-start      Idle-for

--------------------------------------------------------------------------

Admin                  172.16.52.123      CLI 10/29 15:57:02     00:00:00s

Just me, through CLI

STEP 3

show system resources follow                  


top - 16:00:46 up 20 days,  2:27,  1 user,  load average: 0.06, 0.24, 0.17

Tasks:  92 total,   1 running,  91 sleeping,   0 stopped,   0 zombie

Cpu(s):  0.0%us,  0.3%sy,  0.0%ni, 99.7%id,  0.0%wa,  0.0%hi,  0.0%si,  0.0%st

Mem:   2028576k total,  1902816k used,   125760k free,   219612k buffers

Swap:  2212876k total,        0k used,  2212876k free,  1083648k cached

  PID USER      PR  NI  VIRT  RES  SHR S %CPU %MEM    TIME+  COMMAND

1474 root      20   0  314m 169m 8272 S    0  8.6   1:22.86 mgmtsrvr

2516 root      20   0  284m  79m 6340 S    0  4.0   4:49.19 logrcvr

15559 root      20   0  175m  78m  67m S    0  4.0   0:02.63 useridd

2504 root      20   0  174m  53m  13m S    0  2.7   8:32.11 devsrvr

14406 nobody    20   0  202m  45m 9.8m S    0  2.3   0:24.91 appweb3

1807 admin     20   0 97732  22m  11m S    0  1.1   0:02.77 cli

2526 root      20   0  157m  20m 9664 S    0  1.0   8:44.57 routed

2521 root      20   0  108m  14m 6244 S    0  0.7   0:08.28 satd

2511 nobody    20   0  115m  14m 7440 S    0  0.7   0:32.69 appweb3

2333 root      20   0 91368  13m 6316 S    0  0.7   0:02.69 dagger

2537 nobody    20   0  121m  13m 7876 S    0  0.7   0:49.17 appweb3

2308 root       0 -20 63908  11m 4936 S    0  0.6  34:14.02 masterd_core

2519 root      20   0  247m  11m 5552 S    0  0.6   1:47.01 varrcvr

2327 root       0 -20 32360  10m 3316 S    0  0.5  74:28.66 masterd_manager

2335 root      20   0 78428  10m 5584 S    0  0.5   0:01.78 cryptod

2527 root      20   0  129m  10m 6144 S    0  0.5   0:03.89 authd

2524 root      20   0 73664  10m 5464 S    0  0.5   0:00.83 dnsproxyd

2525 root      20   0 74460 9912 5264 S    0  0.5   0:01.32 pppoed

2515 root      20   0 90652 9792 5860 S    0  0.5   0:01.17 ikemgr

2522 root      20   0  100m 9420 5396 S    0  0.5   0:00.69 sslmgr

2523 root      20   0 56196 9108 5296 S    0  0.4   0:00.79 dhcpd

2517 root      20   0 99684 9096 5592 S    0  0.4   0:00.56 rasmgr

2336 root      20   0  166m 8912 4980 S    0  0.4   4:23.82 sysdagent

2520 root      17  -3 56492 8676 5208 S    0  0.4   1:00.85 ha_agent

---------------------

show system info

hostname: PA-500

ip-address: X.X.X.X

netmask: X.X.X.X

default-gateway: X.X.X.X

ipv6-address:

ipv6-link-local-address: XXXX

ipv6-default-gateway:

mac-address: x:x:x:x:x:x

time: Wed Oct 29 16:03:29 2014

uptime: 20 days, 2:28:33

family: 500

model: PA-500

serial: xxxxxxxx

sw-version: 5.0.6

global-protect-client-package-version: 0.0.0

app-version: 320-1459

app-release-date: unknown

av-version: 0

av-release-date: unknown

threat-version: 0

threat-release-date: unknown

wildfire-version: 0

wildfire-release-date: unknown

url-filtering-version: 0

global-protect-datafile-version: 0

global-protect-datafile-release-date: unknown

logdb-version: 5.0.2

platform-family: 500

logger_mode: False

vpn-disable-mode: off

operational-mode: normal

multi-vsys: off

L7 Applicator

Re: Re: Unable to access PA-500 GUI "Creating Administrative Session"

Hello VAntonenko


Are you facing this problem for both HTTP and HTTPS connections. If you are trying to access only through HTTPS, then i would request you to access through HTTP (to avoid any certificate problem) and let us know the result.

Example to enable HTTP: From CLI:

  1. Enter configuration mode.admin@PA-2020> configure <enter>Entering configuration mode[edit]
  2. Enter the following command from CLI:admin@PA-2020# set deviceconfig system service disable-http no <enter>admin@PA-2020# commit <enter>
  3. Log on to WebUI (via HTTP), un-check HTTPS & Commit (Commit from WebUI)
  4. Logon to WebUI (via HTTP) CHECK HTTPS & Commit (Commit from WebUI)
  5. Disable HTTP as follows:admin@PA-2020# set deviceconfig system service disable-http yes <enter>admin@PA-2020# commit <enter>


Thanks

L1 Bithead

Re: Re: Unable to access PA-500 GUI "Creating Administrative Session"

Thanks, HULK,

1. Enabled http access, but unable to logon through http

2. Disabled https access, and still unable to logon through http

Notice, than i access CLI through SSH.

Now i planning maintenance window tomorrow, for full restart PA-500. I hope this help.

L6 Presenter

Re: Re: Unable to access PA-500 GUI "Creating Administrative Session"

I agree , reboot is a good decision.

L7 Applicator

Re: Unable to access PA-500 GUI "Creating Administrative Session"

Hello VAntonenko,

One last try before reboot this FW. Could you please try to run WEB-UI debug, if that shows any key information here. Open a new tab in the same browser and navigate to https://<ip address of your PAN FW>/debug.

Thanks

L7 Applicator

Re: Unable to access PA-500 GUI "Creating Administrative Session"

Hello VAntonenko


Did you try with all browsers and the result remains the same...? (Google-chrome, IE, firefox)

Is there any core file on this firewall..? You may run a CLI command "admin> show system files"

Thanks

Highlighted
L1 Bithead

Re: Unable to access PA-500 GUI "Creating Administrative Session"

HULK,

Last record in debug console was made 27-Oct-2014 07:48 UTC, but now time on device is 29-Oct-13:18:50 UTC.

<Previous entries cut>

[27-Oct-2014 07:47:15 UTC] Call to [PanDirect.pollJob] from router.php

[27-Oct-2014 07:47:15 UTC] Call to [PanDirect.pollJob] from router.php took 0.1ms

[27-Oct-2014 07:47:18 UTC] Call to [PanDirect.pollJob] from router.php

[27-Oct-2014 07:47:18 UTC] Call to [PanDirect.pollJob] from router.php took 0.1ms

[27-Oct-2014 07:47:21 UTC] Call to [PanDirect.pollJob] from router.php

[27-Oct-2014 07:47:21 UTC] Call to [PanDirect.pollJob] from router.php took 0.1ms

[27-Oct-2014 07:47:24 UTC] Call to [PanDirect.pollJob] from router.php

[27-Oct-2014 07:47:24 UTC] Call to [PanDirect.pollJob] from router.php took 0.1ms

[27-Oct-2014 07:47:27 UTC] Call to [PanDirect.pollJob] from router.php

[27-Oct-2014 07:47:27 UTC] Call to [PanDirect.pollJob] from router.php took 0.1ms

[27-Oct-2014 07:47:30 UTC] Call to [PanDirect.pollJob] from router.php

[27-Oct-2014 07:47:30 UTC] Call to [PanDirect.pollJob] from router.php took 0.1ms

[27-Oct-2014 07:47:33 UTC] Call to [PanDirect.pollJob] from router.php

[27-Oct-2014 07:47:33 UTC] Call to [PanDirect.pollJob] from router.php took 0.1ms

[27-Oct-2014 07:47:36 UTC] Call to [PanDirect.pollJob] from router.php

[27-Oct-2014 07:47:36 UTC] Call to [PanDirect.pollJob] from router.php took 0.1ms

[27-Oct-2014 07:47:39 UTC] Call to [PanDirect.pollJob] from router.php

[27-Oct-2014 07:47:39 UTC] Call to [PanDirect.pollJob] from router.php took 0.1ms

[27-Oct-2014 07:47:42 UTC] Call to [PanDirect.pollJob] from router.php

[27-Oct-2014 07:47:42 UTC] Call to [PanDirect.pollJob] from router.php took 0.1ms

[27-Oct-2014 07:47:45 UTC] Call to [PanDirect.pollJob] from router.php

[27-Oct-2014 07:47:45 UTC] Call to [PanDirect.pollJob] from router.php took 0.1ms

[27-Oct-2014 07:47:48 UTC] Call to [PanDirect.pollJob] from router.php

[27-Oct-2014 07:47:48 UTC] Call to [PanDirect.pollJob] from router.php took 0.1ms

[27-Oct-2014 07:47:51 UTC] Call to [PanDirect.pollJob] from router.php

[27-Oct-2014 07:47:51 UTC] Call to [PanDirect.pollJob] from router.php took 0.1ms

[27-Oct-2014 07:47:54 UTC] Call to [PanDirect.pollJob] from router.php

[27-Oct-2014 07:47:54 UTC] Call to [PanDirect.pollJob] from router.php took 0.1ms

[27-Oct-2014 07:47:57 UTC] Call to [PanDirect.pollJob] from router.php

[27-Oct-2014 07:47:57 UTC] Call to [PanDirect.pollJob] from router.php took 0.1ms

[27-Oct-2014 07:48:00 UTC] Call to [PanDirect.pollJob] from router.php

[27-Oct-2014 07:48:00 UTC] Call to [PanDirect.pollJob] from router.php took 0.1ms

[27-Oct-2014 07:48:03 UTC] Call to [PanDirect.pollJob] from router.php

[27-Oct-2014 07:48:03 UTC] Call to [PanDirect.pollJob] from router.php took 0.1ms

[27-Oct-2014 07:48:06 UTC] Call to [PanDirect.pollJob] from router.php

[27-Oct-2014 07:48:06 UTC] Call to [PanDirect.pollJob] from router.php took 0.1ms

[27-Oct-2014 07:48:09 UTC] Call to [PanDirect.pollJob] from router.php

[27-Oct-2014 07:48:09 UTC] Call to [PanDirect.pollJob] from router.php took 0.1ms

[27-Oct-2014 07:48:12 UTC] Call to [PanDirect.pollJob] from router.php

[27-Oct-2014 07:48:12 UTC] Call to [PanDirect.pollJob] from router.php took 0.1ms

[27-Oct-2014 07:48:13 UTC] Call to [PanDirect.execute] from router.php

[27-Oct-2014 07:48:13 UTC] Call to [PanDirect.getContextVariables] from router.php

[27-Oct-2014 07:48:13 UTC] Call to [PanDirect.getConfigChangePending] from router.php

[27-Oct-2014 07:48:14 UTC] Call to [PanDirect.getConfigChangePending] from router.php took 0.3ms

[27-Oct-2014 07:48:14 UTC] Call to [PanDirect.execute] from router.php took 0.6ms

[27-Oct-2014 07:48:15 UTC] Call to [PanDirect.getContextVariables] from router.php took 2.1ms

< End of Debug Console>

Thanks

L7 Applicator

Re: Unable to access PA-500 GUI "Creating Administrative Session"

  1. Hit the 'Clear debug' button - to clear any existing debug on the screen
  2. Select 'Debug' check box to enable debug and uncheck 'Minimize Javascript'.
  3. Try to access the firewall through HTTPS/HTTP.

Thanks

Like what you see?

Show your appreciation!

Click Like if a post is helpful to you or if you just want to show your support.

Click Accept as Solution to acknowledge that the answer to your question has been provided.

The button appears next to the replies on topics you’ve started. The member who gave the solution and all future visitors to this topic will appreciate it!

These simple actions take just seconds of your time, but go a long way in showing appreciation for community members and the Live Community as a whole!

The Live Community thanks you for your participation!