Error Setting up IKE Gateway: ID type and value must be specified

Reply
Highlighted
L1 Bithead

Error Setting up IKE Gateway: ID type and value must be specified

I'm very new to PAN equipment and am trying to get a site-to-site VPN setup on a PA-820 running 8.0.2 but am running into a pair of similar errors when trying to configure the IKE gateway.

 

The following commands:

 

 

set network ike gateway XY1-Z1 peer-id type ipaddr
set network ike gateway XY1-Z1 peer-id id 11.22.33.44

 

 

 

Both result in the same error:

 

 

Server error :  peer-id constraints failed : the peer ID type and value must be specified

 

 

 

 

Similarly, these two commands:

 

 

set network ike gateway XY1-Z1 local-id type fqdn
set network ike gateway XY1-Z1 local-id id my-super-slick.fqdn

 

 

 

Both result in the same error:

 

 

Server error :  local-id constraints failed : the local ID type and value must be specified

 

 

 

All of the other commands I'm running before and after those execute fine.  I've done my best to scrutinize the syntax and manually verified via tab completion but I can't figure out what's wrong and I'm hard pressed to find solid CLI examples online to confirm see what might be different.  (Link 1; Link 2)

 

Any thoughts on what I'm doing wrong (e.g.: order of operation) or missing is greatly appreciated.

Many thanks in advance!


Accepted Solutions
Highlighted
Community Team Member

Re: Error Setting up IKE Gateway: ID type and value must be specified

Hi @JuliusPIV ,

 

I think you'll need to combine the type and id in one command ... like this:

 

set network ike gateway XY1-Z1 peer-id type ipaddr id 11.22.33.44

 

That seems to work for me.

 

Hope this helps.

-Kiwi.

 

View solution in original post


All Replies
Highlighted
Community Team Member

Re: Error Setting up IKE Gateway: ID type and value must be specified

Hi @JuliusPIV ,

 

I think you'll need to combine the type and id in one command ... like this:

 

set network ike gateway XY1-Z1 peer-id type ipaddr id 11.22.33.44

 

That seems to work for me.

 

Hope this helps.

-Kiwi.

 

View solution in original post

Highlighted
L1 Bithead

Re: Error Setting up IKE Gateway: ID type and value must be specified

Excellent - that is correct thank you so very much!

Like what you see?

Show your appreciation!

Click Like if a post is helpful to you or if you just want to show your support.

Click Accept as Solution to acknowledge that the answer to your question has been provided.

The button appears next to the replies on topics you’ve started. The member who gave the solution and all future visitors to this topic will appreciate it!

These simple actions take just seconds of your time, but go a long way in showing appreciation for community members and the Live Community as a whole!

The Live Community thanks you for your participation!