Problems connecting to Azure Devops

Reply
Highlighted
L3 Networker

Problems connecting to Azure Devops

Hi,

 

We use a PA3260 with PanOS 9.0.7.

Since 2 months our programmers have problems connection to Azure Devops. The always lose the connection several times a day.

When they work from home there is no problem, so I think the problem is the firewall. I already searched in the monitoring for deny's or SSL decryption errors but can't find anything. After two three days of searching and programmers that are complaining I don't know what todo. So maybe somebody of you are having the same issues and a solution?Azure_Devops_Problem.png


Accepted Solutions
Highlighted
Community Team Member

Re: Problems connecting to Azure Devops

Hi @ZEBIT ,

 

Anything in the threat logs ?

Create a filter and check the global counters for eventual drops.

 

Cheers,

-Kiwi.

 

View solution in original post

Highlighted
Community Team Member

Re: Problems connecting to Azure Devops

Hi @ZEBIT ,

 

In case of a false positive then I'd enable the PCAP in the vulnerability profile so you can download it from the logs and to have it analyzed by TAC in case the signature needs a fix.

 

In the meantime you can add a workaround by adding an exception in your vulnerability protection profile.

 

Cheers,

-Kiwi.

 

View solution in original post


All Replies
Highlighted
Community Team Member

Re: Problems connecting to Azure Devops

Hi @ZEBIT ,

 

Anything in the threat logs ?

Create a filter and check the global counters for eventual drops.

 

Cheers,

-Kiwi.

 

View solution in original post

Highlighted
L3 Networker

Re: Problems connecting to Azure Devops

Good idea. Forgot to check that.

Will do and come back to you.

Highlighted
L3 Networker

Re: Problems connecting to Azure Devops

Hi @kiwi 

That is indeed the problem. How can I fix?Capture8.PNG

 

Highlighted
Community Team Member

Re: Problems connecting to Azure Devops

Hi @ZEBIT ,

 

In case of a false positive then I'd enable the PCAP in the vulnerability profile so you can download it from the logs and to have it analyzed by TAC in case the signature needs a fix.

 

In the meantime you can add a workaround by adding an exception in your vulnerability protection profile.

 

Cheers,

-Kiwi.

 

View solution in original post

Highlighted
L3 Networker

Re: Problems connecting to Azure Devops

Hi @kiwi 

I made a work around and will analyze this with TAC.

Highlighted
Community Team Member

Re: Problems connecting to Azure Devops

Hi @ZEBIT ,

 

You enable the packet capture in the actual Vulnerability Profile :

 

2020-06-09_09-24-09.jpg

 

Trigger the threat again and you should be able to download the PCAP from the threat log.

 

Hope this helps !

-Kiwi.

 

 
Like what you see?

Show your appreciation!

Click Like if a post is helpful to you or if you just want to show your support.

Click Accept as Solution to acknowledge that the answer to your question has been provided.

The button appears next to the replies on topics you’ve started. The member who gave the solution and all future visitors to this topic will appreciate it!

These simple actions take just seconds of your time, but go a long way in showing appreciation for community members and the Live Community as a whole!

The Live Community thanks you for your participation!