the ssl-vpn web page do not show up

Reply
Highlighted
L1 Bithead

the ssl-vpn web page do not show up

PAN OS: 4.0.10

> less webserver-log sslvpn-error.log

default:1 main  Error: Can't access DocumentRoot directory

   default:1 main  Error: Ignoring bad directive "DocumentRoot" at line 181 in /etc/appweb/sslvpn.conf

   default:1 pool.1  Error: 404 "Not Found" for "/admin/Y-ivrrecording.php", file "/var/appweb/sslvpndocs/admin/Y-ivrrecording.php":

Can't open: /var/appweb/sslvpndocs/admin/Y-ivrrecording.php

   default:1 pool.0  Error: 404 "Not Found" for "/admin/Y-ivrrecording.php", file "/var/appweb/sslvpndocs/admin/Y-ivrrecording.php":

Can't open: /var/appweb/sslvpndocs/admin/Y-ivrrecording.php

default:1 pool.2  Error: 404 "Not Found" for "/favicon.ico", file "/var/appweb/sslvpndocs/favicon.ico": Can't open: /var/appweb/s

slvpndocs/favicon.ico

   default:1 pool.2  Error: 404 "Not Found" for "/favicon.ico", file "/var/appweb/sslvpndocs/favicon.ico": Can't open: /var/appweb/s

slvpndocs/favicon.ico

   default:1 pool.1  Error: 404 "Not Found" for "/admin/cdr/counter.txt", file "/var/appweb/sslvpndocs/admin/cdr/counter.txt": Can't

open: /var/appweb/sslvpndocs/admin/cdr/counter.txt

   default:1 pool.1  Error: 404 "Not Found" for "/admin/config.php", file "/var/appweb/sslvpndocs/admin/config.php": Can't open: /va

r/appweb/sslvpndocs/admin/config.php

   default:1 pool.0  Error: 404 "Not Found" for "/scripts/clientValidation.js", file "/var/appweb/sslvpndocs/scripts/clientValidatio

n.js": Bad state

   default:1 pool.0  Error: 404 "Not Found" for "/favicon.ico", file "/var/appweb/sslvpndocs/favicon.ico": Can't open: /var/appweb/s

slvpndocs/favicon.ico

   default:1 pool.1  Error: 404 "Not Found" for "/favicon.ico", file "/var/appweb/sslvpndocs/favicon.ico": Can't open: /var/appweb/s

slvpndocs/favicon.ico

   default:1 pool.2  Error: 404 "Not Found" for "/favicon.ico", file "/var/appweb/sslvpndocs/favicon.ico": Can't open: /var/appweb/s

slvpndocs/favicon.ico

   default:1 pool.2  Error: 404 "Not Found" for "/lib/ext-latest/adapter/ext/ext-base.js", file "/var/appweb/sslvpndocs/lib/ext-late

st/adapter/ext/ext-base.js": Bad state

   default:1 pool.0  Error: 404 "Not Found" for "/scripts/deployJava.js", file "/var/appweb/sslvpndocs/scripts/deployJava.js": Bad s

tate

   default:1 pool.2  Error: 400 "Bad Request" for "", file "": Bad HTTP request

   default:1 pool.2  Error: 400 "Bad Request" for "", file "": Bad HTTP request

   default:1 pool.2  Error: 404 "Not Found" for "/lib/utility.functions.js", file "/var/appweb/sslvpndocs/lib/utility.functions.js":

Bad state

Highlighted
L6 Presenter

Please check whether you have enabled "response pages option" checked for the interface management  profile that you have applied for the interface that is acting as ssl-vpn portal.

Highlighted
L1 Bithead

The management profile has the "response pages option" checked and it is assigned to the interface that is acting as ssl-vpn portal (loopback.1)

Highlighted
L4 Transporter

These are strange errors. Has this worked in the past or is it a new configuration?

If it has worked in the past, I would start checking health of the device - for example maybe disk space is low or out of memory

> show system disk-space

> show system resources

- Stefan

Highlighted
L1 Bithead

It has worked in the past:

> show system disk-space

Filesystem            Size  Used Avail Use% Mounted on

/dev/sda2             3.8G  1.5G  2.1G  42% /

/dev/sda5             7.6G  4.3G  2.9G  60% /opt/pancfg

/dev/sda6             3.8G  1.2G  2.5G  32% /opt/panrepo

tmpfs                 493M   37M  456M   8% /dev/shm

/dev/sda8             125G   74G   45G  63% /opt/panlogs

> show system resources

top - 15:16:36 up 82 days, 16:53,  1 user,  load average: 1.04, 0.55, 0.43

Tasks:  95 total,   2 running,  93 sleeping,   0 stopped,   0 zombie

Cpu(s):  4.0%us,  4.0%sy,  5.3%ni, 84.9%id,  1.6%wa,  0.0%hi,  0.3%si,  0.0%st

Mem:   1007852k total,   967232k used,    40620k free,    11984k buffers

Swap:  2008084k total,  1427716k used,   580368k free,   446056k cached

PID USER      PR  NI  VIRT  RES  SHR S %CPU %MEM    TIME+  COMMAND

23572       30  10 38028 1664 1444 R   17  0.2   0:00.09 pan_logdb_index

23570       20   0  4464 1020  800 R    4  0.1   0:00.05 top

20550       30  10  3892 1248 1088 S    2  0.1   0:00.05 genindex.sh

    1       20   0  1832  556  532 S    0  0.1   0:27.58 init

    2       15  -5     0    0    0 S    0  0.0   0:00.27 kthreadd

Highlighted
L1 Bithead

How is the health of the device?

Highlighted
L3 Networker

A new feature was introduced in PAN OS 6.1 To disable the Login page on Portal

If you will Enable this Feature and when the user will visit to the portal by https://portal address the page will not be presented to him however with the GP client he will be able to connect

The error which the user will get with this option checked is
https://portal address
404 page not found

So if you want your users to see the Portal page kindly Disble the same

L3 Networker

GP1.PNG

Like what you see?

Show your appreciation!

Click Like if a post is helpful to you or if you just want to show your support.

Click Accept as Solution to acknowledge that the answer to your question has been provided.

The button appears next to the replies on topics you’ve started. The member who gave the solution and all future visitors to this topic will appreciate it!

These simple actions take just seconds of your time, but go a long way in showing appreciation for community members and the Live Community as a whole!

The Live Community thanks you for your participation!