Lookup URL in Custom Categories

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Lookup URL in Custom Categories

L0 Member

I'm currently trying to verify a list of URLs is blocked in my configuration.  So far I have tried the following commands:

test url <URL>

and

test custom-url url <URL> rule <rule name>

The first command returns what the site is classified as by Brightcloud.  The second command does not return any output.

Is there a way to look up a URL to see if it matches a Custom Category?

As an example if I put *.google.com in a custom category called Disallowed and I ran the following commands on the firewall:

test url www.google.com

     Gives the output "www.google.com search-engines (Base db)"

test custom-url url www.google.com rule default-access

     Gives no output to the screen at all

I'm running PAN OS 4.0.7   

Thanks!

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions

Community Team Member

Hi,

It seems it is not picking up that wildcard.

I tested the same in my lab (4.1.9). Got the same result with the wildcard but putting 'www.google.com' in the custom category returned the expected custom category :

admin@PA-500> test custom-url rule rule1 url www.google.com

Custom category matched: blah, action: alert

EDIT : Actually it does work on my LAB ... I messed up my previous lab config.
However, after correcting it does return the correct result using a wildcard :


<custom-url-category>
              <entry name="blah">
                <list>
                  <member>*.google.com</member>
                </list>
                <description>blah</description>
              </entry>
            </custom-url-category>


admin@PA-500> test custom-url rule rule1 url www.google.com
Custom category matched: blah, action: alert

Guessing a PanOS upgrade might just resolve the issue.

-Kim.

Kind regards,

-Kim

View solution in original post

1 REPLY 1

Community Team Member

Hi,

It seems it is not picking up that wildcard.

I tested the same in my lab (4.1.9). Got the same result with the wildcard but putting 'www.google.com' in the custom category returned the expected custom category :

admin@PA-500> test custom-url rule rule1 url www.google.com

Custom category matched: blah, action: alert

EDIT : Actually it does work on my LAB ... I messed up my previous lab config.
However, after correcting it does return the correct result using a wildcard :


<custom-url-category>
              <entry name="blah">
                <list>
                  <member>*.google.com</member>
                </list>
                <description>blah</description>
              </entry>
            </custom-url-category>


admin@PA-500> test custom-url rule rule1 url www.google.com
Custom category matched: blah, action: alert

Guessing a PanOS upgrade might just resolve the issue.

-Kim.

Kind regards,

-Kim

View solution in original post

Like what you see?

Show your appreciation!

Click Like if a post is helpful to you or if you just want to show your support.

Click Accept as Solution to acknowledge that the answer to your question has been provided.

The button appears next to the replies on topics you’ve started. The member who gave the solution and all future visitors to this topic will appreciate it!

These simple actions take just seconds of your time, but go a long way in showing appreciation for community members and the LIVEcommunity as a whole!

The LIVEcommunity thanks you for your participation!