Shared Policy push fails using XML API in PAN-OS 7.0

L2 Linker

Shared Policy push fails using XML API in PAN-OS 7.0

I am trying to push a shared policy to a device group using XML-API but it fails with the following error:

 

The Panorama is on PAN-OS-7.0.1. This issue does not exist when I am on PAN-OS-6.1.x

 

<response status="error" code="17">

 -<msg>

    -<line>

           commit-all -> shared-policy -> device-group has unexpected text.

     </line>

    -<line>

           commit-all -> shared-policy -> device-group is invalid

     </line>

 </msg>

</response>

 

The XML api browser command that I am using:

 

https://10.21.7.55/api/?type=commit&action=all&key=LUFRPT14MW5xOEo1R09KVlBZNnpnemh0VHRBOWl6TGM9bXcwM...

 

 

In PAN-OS 6.1.x the XMP api command changes to:

 

https://10.21.7.55/api/?type=commit&action=all&key=LUFRPT14MW5xOEo1R09KVlBZNnpnemh0VHRBOWl6TGM9bXcwM... When executing this command I am successful in passing onto the policy in the device group.

 

 

 

Like what you see?

Show your appreciation!

Click Like if a post is helpful to you or if you just want to show your support.

Click Accept as Solution to acknowledge that the answer to your question has been provided.

The button appears next to the replies on topics you’ve started. The member who gave the solution and all future visitors to this topic will appreciate it!

These simple actions take just seconds of your time, but go a long way in showing appreciation for community members and the Live Community as a whole!

The Live Community thanks you for your participation!